VALG: Lørdag var (også) Store Plakatdag


Af Helsingør Dagblad

Nu hænger der dobbelt så mange plakater i lygtepælene.

HELSINGØR: – Jeg tror ikke, at jeg er den, der har flest plakater, fortæller Henrik Møller lørdag eftermiddag, mens han er ved at hænge plakater op i nærheden af Helsingør Bycenter.

Lørdag klokken tolv, præcist da kirkeklokkerne gik i gang, begyndte en mindre ommøblering af bybilledet i Helsingør, Espergærde, Hornbæk, Snekkersten, Humlebæk og mange andre steder. Fra på det tidspunkt måtte kandidaterne til folketingsvalget nemlig gerne hænge plakater op og det gav travlhed på mange gader.

Henrik Møller, der stiller op som lokal kandidat for Socialdemokraterne, har godt 1000 plakater oppe at hænge, og han har ret. Der er andre kandidater, der har flere. For eksempel Birgitte Bergmann, der stiller op son lokal konservativ kandidat. Hun fortæller, at hun har godt 2000 plakater, mens Ulla Kokfelt fra Nye Borgerlige har 1400 plakater at gøre godt med.

Ved Egebæksvang Kirke i Espergærde kunne man møde en kommende brud, der fire timer før sit bryllup hjalp med at hænge plakater op. Der var tale om Pernille Vermund fra Snekkersten, selv om hun faktisk ikke stiller op i Nordsjælland, men i Sønderjylland. Men som landsformand for Nye Borgerlige gav hun en hånd til Ulla Kokfelt, der stiller op i Helsingør-kredsen samt de øvrige nordsjællandske kandidater, og det var naturligvis oplagt at gøre foran kirken, hvor hun skulle giftes.

Dansk Folkepartis kandidat i Fredensborg-kredsen , Morten Messerschmidtvar en anden aktiv plakatopsætter, blandt andet på Stramdvejen i Helsingør. Messerschmidt satte stemmerekord med 425.000 personlige stemmer ved det seneste EU-valg, men forsøger denne gang at blive valgt ind i folketinget.

Nye Borgerlige var et af de partier, der skulle ud at finde helt nye steder til sine plakater. Mange pladser var nemlig allerede taget af de partier, der stiller op til EU-valget, hvilket Nye Borgerlige ikke gør. Partierne, der også stiller op til EU-valget kunne i teorien bytte EU-plakater ud med folketingskandidaternes plakater. Det så det dog i første omgang ikke ud at mange gjorde. I stedet blev der erobret nyt lygtepæle.

– Heldigvis er der væsentligt færre plakater end til kommunalvalget, konstaterede en af garvede socialdemokratiske ophængere.

I de første eftermiddagstimer så man mange hold plakatophængere i forskellige steder i byområderne. De fleste plakater finder man på de store indfaldsveje til Helsingør og så tæt på de forskellige valgsteder.

Kandidaterne havde vidt forskellige transportmidler. Nye Borgerliges partiformand og den nordsjællandske spidskandidat ankom for eksempel i hver sin personlige valgbus. De fleste kandidater kørte dog rundt i egne biler.

Slaget om de ledige pladser i lygtepælene foregik yderst civiliseret, og der var, så vidt vides, ingen, der kom op at skændes om hvis plakat skulle hænge hvor.

Artiklen sidst ændret: 13. maj 2019 11:11

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018