Elevatorkoks driver folk ud af hjemmene


Af Niels Berg

Mange af beboerne i en 11-etagers boligblok har opgivet at stå de fire uger igennem, som det tager at reparere elevatoren.

HELSINGØR: Når man bor i en af de lejligheder, der ligger over anden sal i en 11-etagers boligblok, og samtidig er gangbesværet og måske endda også døjer lidt med vejrtrækningen, så vil den blotte tanke om, at elevatoren bliver sat ud af drift formentlig udløse natlige mareridt.

Men det er lige præcis hvad der sker for beboerne i højhuset Slotsgården på Marienlyst Allé i Helsingør i begyndelsen af juni

Og fire uger frem …

For flere af beboerne betyder det, at alle planer om at forlade andelslejligheden mens elevatoren står stille stort set må droppes. Men heldigvis har bestyrelsen varslet elevatorreparationen i så god tid, at beboerne, som fortrinsvis er pensionister, har nået at tage deres forholdsregler.

Tager et kvarter

Nogle er taget i sommerhus, andre slår sig ned på Bornholm og atter andre har fået sengepladser hos familie og venner.

– Alle har fundet en løsning – kun én har bedt os om at blive genhuset, men det kan vi jo ikke tilbyde, siger andelsforeningens bestyrelsesformand Sven-Aage Høholt,

Oppe på 11. sal bor Jørgen Vendelhaven. Han har også taget sine forholdsregler, og vil nu og da opholde andre steder, end i sin lejlighed i reparationsperioden.

– Jeg kan godt klare trapperne en gang i mellem, når bare jeg tager mig tid til det, siger den 82-årige andelshaver.

– Det tager mig op imod et kvarter at tage de omkring 180 trin, der er til min lejlighed, så jeg har ikke planer om at forlade lejligheden hver andet øjeblik, mens elevatoren bliver lavet. Det bliver kun når jeg skal op og vande blomsterne, fastslår Vendelhaven.

Stoppede i tide og i utide

Men reparationen af elevatoren er bydende nødvendig.

– Den brød sammen gang på gang. Og mange beboere har faktisk siddet fast i elevatoren i helt op til tre kvarter. Det dur jo ikke, så der var ingen vej uden om, siger Sven-Aage Høholt.

Det koster i omegnen af 400.000 kroner, men så skulle den også kunne køre op og ned i de næste mange år uden at stoppe mellem etagerne.

Beboerne har i øvrigt prøvet det får. For nogle få år siden blev elevatoren også repareret. Det tog seks uger.

Artiklen sidst ændret: 14. maj 2019 12:17

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Vil du gerne sortere dit affald?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018