Hjemmeværnet advarer før øvelse: ”Der vil blive skudt med skarpt”


Af Helsingør Dagblad

Her et billede fra Marinhjemmeværnets øvelse i 2017. I år er det blandt andet Helsingør, der lægger havn til.

I weekenden 24. – 26. maj afholder Marinehjemmeværnet sin årlige landsøvelse. Denne gang foregår det i Helsingør og resten af Nordsjælland, og Marinhjemmeværnet advarer på forhånd lokale beboere.

HJEMMEVÆRNET: Hvis man bevæger sig ved kysten eller en havn ved Sjællands nordkyst i weekenden den 24. – 26. maj, vil man sandsynligvis bemærke, at Marinhjemmeværnet udfører sin store årlige øvelse med Marinhjemmeværn fra hele landet. Det er dog især i Hundested og Gilleleje Havn, at den egentlige øvelse finder sted, mens Helsingør Havn i højere grad fungerer som informationspunkt, hvor alle er velkomne til at kigge forbi og høre mere om øvelsen og Marinhjemmeværnet.

Øvelsens formål er træning og afprøvning af Marinehjemmeværnet militære kompetencer på landjorden og på havet.

Pyroteknik

I Hundested Havn og i Gilleleje Havn vil der blive anvendt pyroteknik og løs ammunition.

“Vi skal der henstille til, at civile på de to lokationer følger de anvisninger, som de får af militært personel på stedet og ikke forcerer eventuelle afspærringer opstillet af Marinehjemmeværnet,” lyder beskeden fra Marinhjemmeværnet.

I Helsingør vil der den 25. maj fra kl. 10:00 til kl. 16:00 være mulighed for, at besøge marinehjemmeværnsfartøjet, MHV 906 FÆNØ, samt en informationsstand på pladsen foran Kulturværftet. Marinhjemmeværnet vil i den forbindelse vise videooptagelser og fotos fra øvelsen.

Marinehjemmeværnets brassband, Kvindelige Marineres Musikkorps, vil give koncert omkring kl. 15:00 på pladsen foran Kulturværftet.

Øvelsens sejlende enheder ankommer til Helsingør cirka kl. 17:00 – 17:30, og der vil blive afholdt parade for alle deltagende enheder mellem kl. 18:00 og 19:00 på kajen ved Kronborg, som alle er velkomne til at overvære. Når de 12 fartøjer ankommer, vil der blive kanoneret dansk løsen, 3 skud fra kanonbatteriet på Kronborg.

“Vi beklager eventuelle gener – og glæder os meget til at besøge jeres byer,” slutter Marinhjemmeværnet sin advarsel.

Artiklen sidst ændret: 14. maj 2019 12:16

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018