Igen: Tyve stjal 15 computere fra skole


Af Niels Berg

15 computere er blevet stjålet fra elever her på Helsingør Gymnasium. (Foto: Torben Sørensen)

HELSINGØR: Så blev det Helsingør Gymnasiums tur. Mandag formiddag stjal en eller to tyve 15 iMac-computere fra et omklædningsrum.

Der blev desuden stjålet mobiltelefoner og punge fra lokalet, men klassen var ude på idrætsanlægget. Tyveriet føjer sig til to andre tyverier fra undervisningsinstitutioner i Helsingør kommune, nemlig Hellebækskolen i Ålsgårde og Mørdrupskolen i Espergærde, som for nogle uger siden fik stjålet i alt 38 computere.

Gymnasiets rektor Claus Madsen er da også overbevist om, at det er den samme kreds af indbrudstyve og tyve, der har stjålet computerne på gymnasiet.

Filmet

– Heldigvis har vi gode optagelser af gerningsmændene og de optagelser har politiet fået, siger Madsen.

Han oplyser, at tyvene formentlig er blevet lukket ind gennem de to døre, der fører ind til omklædningsrummet, af andre, der ikke har fattet mistanke til dem.

– Ingen af dørene er brudt op, så vi slutter, at det er den måde tyvene fik adgang til rummet på, siger Claus Madsen.

Indskærpelser

Det har nu fået gymnasiet til at indskærpe over for elevere og lærere, at de ikke må lukke personer ind i skolens lokaler, som de ikke kender, eller personer som de straks kan se ikke hører til på gymnasiet.

Siden tyveriet har eleverne, som selv ejer de stjålne computere, haft travlt med at skifte kodeord og log in-oplysninger. Heldigvis ligger det meste af det materiale, eleverne har på computerne, oppe i “skyen”.

Ingen af computer- og mobiltelefontyverierne fra skoler og gymnasium er opklaret.

berg

Artiklen sidst ændret: 14. maj 2019 14:59

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Vil du gerne sortere dit affald?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018