Bjarke Ingels rykker ind på Søfartsmuseet


Af Tine Zedeler

Fra i dag kan gæsterne komme helt tæt på stjernearkitekten Bjarke Ingels og de visioner, der førte til tilblivelsen af M/S Museet for Søfart, fra tørdok til museum.

HELSINGØR: I dag åbner søfartsmuseet den nye udstilling BIG dock, som er en ny permanent udstilling om arkitekt Bjarke Ingels vilde ide om at etablere et museum i den gamle tørdok, som oprindelig blev anvendt til reparation af skibe i værftstiden.

Åbningen sker indenfor museets åbningstid, og der vil ikke på nuværende tidspunkt blive afholdt en fernisering. Der er dog planer om en markering i form af et arrangement senere i løbet af året, oplyser konstitueret kommunikationchef Siw Aldershvile, M/S Museet for Søfart.

Fem år efter åbningen af M/S Museet for Søfart er der stadig stor interesse for at se museet, og ikke mindst Bjarke Ingels’ enestående bygning.

Udstillingen giver besøgende mulighed for at komme helt tæt på stjernearkitekten Bjarke Ingels’ overvejelser, visioner og kreative proces omkring skabelsen af den allerede i dag ikoniske underjordiske museumsbygning.

Gigantiske udfordringer

Udstillingen BIG dock afslører, hvorfor Bjarke Ingels bevidst valgte at bryde konkurrencereglerne, og alligevel vandt konkurrencen om ét af Danmarkshistoriens hidtil mest komplicerede byggerier.

Valget af området tæt på Kronborg, værftet og havet som placering for museet viste sig at byde på gigantiske byggetekniske udfordringer, som selv ikke Bjarke Ingels tegnestue BIG havde kunnet forudse.

Udstillingen fortæller om de banebrydende ingeniørmæssige løsninger, der gjorde det muligt at realisere BIGs visioner.

I udstillingen kan man også opleve 100 års historie på tre minutter gennem virtual reality-briller, og se den tre meter lange model af museet, som Bjarke Ingels og BIG brugte undervejs i byggeprojektet.

Udstillingen er støttet af D/S Orient’s Fond.

Artiklen sidst ændret: 16. maj 2019 14:24

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018