Leder: Det store i det små


Af Dorthe Carlsen

Lørdag og søndag stod Jannemike Nooteboom og Winnie Bergsted på genbrugspladsen i Skibstrup, hvor de delte trailernet ud. Foto: Torben Sørensen

Der bliver snakket affald som aldrig før. Vi er også blevet bombarderet med billeder af, hvad der sker, når affaldet ligger og flyder rundt i naturen. Billeder, der sætter sig fast på nethinden. Mon ikke alle kan huske opsprættede hvaler med bugen fyldt med plast. Eller fugle, der er blevet kvalt af plastiksugerør. Voldsomme billeder. Voldsomme følelser.

Man kan føle sig lidt magtesløs, når man for eksempel får at vide, at mindst 90% af det plastikaffald, der flyder rundt i oceanerne, ender i havet via ti store floder, hvoraf otte af dem ligger i Asien. Det er langt væk! Hvad skal det nytte?

Artiklen sidst ændret: 16. maj 2019 14:22

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018