FC Helsingør blæser til angreb på Falster


Af Andreas Mayerhofer

Patrick Olsen & co. skal satse i forsøget på, at være det bundhold, der først knækker en dårlig formkurve. (Foto: Lars Johannessen)

Der er – næsten – ingen vejen uden om sejr mod Nykøbing FC på søndag, når FC Helsingør skal på besøg hos Nykøbing FC på Falster. Det bliver en hård jagt på tre point, lover FCH’s cheftræner.

FODBOLD: Det er sagt før, men det bliver gentaget uge efter uge i øjeblikket. Den næste kamp skal vindes for at overleve i 1. division.

Det er bare ikke lykkedes for FC Helsingør siden marts at få tre point ud af en kamp, og derfor ligger Superliga-nedrykkerne fortsat til endnu en tur ned.

Heldigvis for de blå-hvide har de andre nedrykningskandidater også ramt bunden af en formkurve, så chancen for overlevelse er til stede.

– Jeg tror på, at vi med fire point i de sidste to kampe har en god chance for at overleve. Vi skal helt sikkert ned til Falster og forsøge at have tre point med fra den kamp. Vi er afhængige af andres resultater, men det er slet ikke umuligt, og det skal vi selvfølgelig gå efter. Jeg er altid optimist, og jeg tror, at vi klarer os, siger cheftræner Omid Namazi.

Og det er sagt uden at negligere alvoren.

– Selvfølgelig er vi pressede, og vi har ikke mange flere skud i bøssen. Tiden er inde til at satse, og det vil vi gøre – med omtanke. Vi skal selvfølgelig prøve de ting af, som, vi formoder, kan give os den sejr, men jeg er ligeglad med hvordan. Kigger man på statistikkerne, så er vi blandt de bedste til at forsvare, men de dårligste til at score. Derfor skal vi presse med en solid base, og så er det fint nok at klemme en smal sejr med hjem, konstaterer Namazi.

Det helt store problem for FC Helsingør er som sagt et hav af gange den manglende evne til at få modstandernes målmænd til at flakse fortvivlede rundt i egne netmasker efter scoringer. Det sker meget sjældent, og det er lige så ofte en defensiv spiller, der laver målene, som det er angribere.

Sådan var det også mod Næstved i søndags – en kamp der skulle vindes, men endte uafgjort.

Brændte chancer forplanter sig

Den kamp har Omid Namazi analyseret. Indtrykket fra minutter efter kampen holdt ved.

– Vi spiller en god første halvleg, og vi kommer til mange gode chancer, men vi formår ikke at score på selv ret store chancer. Der skal vi have mere kølighed i situationerne, og det hele bliver selvforstærkende ned gennem kæderne. Når vi brænder så store muligheder, så forplanter det sig i både selvtillid og ånden blandt spillerne. Det skal vi have ændret, siger Omid Namazi.

Han var ikke helt tilfreds med helsingoranernes udtryk efter Patrick Olsens udligning.

– Vi får ikke brugt bolden godt nok, når vi får fat i den, og det har vi talt om i evalueringen, at vi skal gøre bedre mod Nykøbing FC, siger Omid Namazi.

Efter tre uafgjorte og et nederlag jagter han sin første sejr som FCH-træner søndag eftermiddag klokken 13.45 i Nykøbing Falster.

FC Helsingør har to point op til FC Roskilde på den rigtige side af stregen, og FCH har desuden en marginalt bedre målscorer.

Artiklen sidst ændret: 16. maj 2019 14:23

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018