Fyring: LO-Skolen skal ansætte ny direktør


Af Jesper Munch Nielsen

Marina Hoffmann holdt 1. maj på LO-Skolen for nylig. Men nu er direktøren stoppet med øjeblikkelig virkning. (Foto: Lars Johannessen).

Marina Hoffmann bliver afløst på posten af Jens Bærentsen.

HELSINGØR: I løbet af kort tid fejrer fagbevægelsens kursuscenter LO-Skolen og Konventum i Helsingør 50 års jubilæum, men det bliver ikke med direktør Marina Hoffmann ved roret. Bestyrelsen har valgt at skifte Hoffmann ud med øjeblikkelig virkning.

Ny konstitueret direktør er Jens Bærentsen, som før har været direktør i Alka Forsikring. Ham har bestyrelsen med FH-formand Lizette Risgaard i spidsen peget på som afløser for Marina Hoffmann, der blev ansat i 2013 og afløste Frode Nicolaisen på posten.

Til mediet A4 Nu afviser Marina Hoffmann, at der skulle være tale om en fyring. “Jeg er indgået en aftale om, at jeg stopper som direktør for LO-Skolen, og det har jeg sådan set ikke flere kommentarer til”, lyder det fra Hoffmann.

Det har i de senere år været en udfordring for Konventum og LO-Skolen at tiltrække nye konferencekunder og gæster i perioder, hvor fagbevægelsen har skåret ned for budgetter. Ifølge Helsingør Dagblads oplysninger har der også været rejst kritik af, at det ikke er lykkedes ledelsen på LO-Skolen og Konventum i tilstrækkelig høj grad at udvikle kurser og tiltrække kunder til dem.

Gjort en stor indsats

Bestyrelsesformand Lizette Risgaard fra Fagbevægelsens Hovedorganisation har til en pressemeddelelse udtalt: ”Vi har d.d. indgået en aftale med Marina om at afslutte samarbejdet. Marina har gjort en stor indsats med at få økonomien på rette kurs. Vilkårene for at drive kursusvirksomhed samtidigt med at skulle levere på en bæredygtig økonomi er under et konstant stærkt pres. Det kræver knivskarpe ledelsesmæssige prioriteringer for at være det naturlige førstevalg.

Der er nu brug for en anden ledelsesprofil med bl.a. kommercielle kompetencer, der kan føre os godt igennem de nødvendige forandringer, hvorved den opnåede positionen ikke kun fastholdes, men styrkes. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke Marina for indsatsen. Jeg håber, at hendes kompetencer kan komme i spil et andet sted.”

Artiklen sidst ændret: 16. maj 2019 14:23

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018