Løkke-udmelding får ris og ros


Af Jesper Munch Nielsen

"I sidste ende er det op til vælgerne, hvad de har tiltro til", siger De Konservatives Birgitte Bergman om Lars Løkke Rasmussens udmelding om en SV-regering.

Tanken om en regering bestående af Socialdemokratiet og Venstre vækker ikke udelt begejstring.

POLITIK: Det var en politisk bombe, da Venstre-statsminister Lars Løkke Rasmussen torsdag gav en melding om, at han godt efter valget kunne se en regering bestående af Socialdemokratiet og Venstre for sig, som ville holde de yderste højrefløjspartier fra at få magt i dansk politik. Men om bomben mest gik ud over Løkke Rasmussen selv eller ramte nogle politiske modstandere, blev diskuteret flittigt bagefter.

I Helsingør var den socialdemokratiske folketingskandidat Henrik Møller helt på linje med sin partiformand Mette Frederiksen, som hurtigt skød tanken ned – med en besked om, at hun ikke troede, at Lars Løkke Rasmussen-udmeldingen var oprigtig.

– Jeg har svært ved at forestille mig en SV-regering efter valget. Mette Frederiksen har jo meldt ud, at vi regner med at lave en socialdemokratiske mindretalsregering efter valget. Det er det, der er lagt op til, og det skal hun holde fast i. Det ændrer ikke på vores tanker, at Lars Løkke Rasmussen pludselig mener noget andet, end han har ment før, siger Henrik Møller.

Cirkusforestillinger

Thomas Bak er Venstres folketingskandidat i Helsingør-kredsen. Han er mere positiv.

– Jeg tror, at en SV- eller VS-regering, som vi jo ønsker, hvis det bliver aktuelt, er der rette for Danmark i de kommende to-tre perioder. På begge sider af midten vil en regering skulle baseres på enten Alternativet og Enhedslisten eller Nye Borgerlige, Stram Kurs og KRP-partiet. Ingen af de partier har reelle løsninger. Det vil blive rene cirkusforestillinger med ultimative krav i et væk og en handlingslammet regering, som er ude af sync med sine støttepartier. Tag eksempelvis S føre udlændige politik med Å, Ø, F og B, forklarer Thomas Bak og fortsætter:

– Jeg tror, at Danmark har brug for en regering, hvor de systembærende partier tager ansvaret på sig. Det vil også give en høj grad af accept omkring de løsninger, der vælges, når eksempelvis både S og V står bag dem, i modsætning til i dag, hvor vi ofte ser nærmest automatreaktioner fra begge sider mod hinandens forslag og politik. Venstre har stor regeringserfaring. De seneste 14 ud af 18 år har vi haft ansvaret for ‘butikken’ har kørt rundt. Det fortsætter vi meget gerne med, selv om størrelsen er skrumpet lidt siden 2001.

Rystet Bergman

Den konservative folketingskandidat Birgitte Bergman er rystet over, at Lars Løkke Rasmussens sætter fokus på en SV-regering. Hun mener, at de øvrige regeringspartier, nemlig De Konservative og Liberal Alliance, bliver svigtet med statsministerens overraskende udmelding.

– Det er besynderligt og underligt, at en formand for det største danske borgerligt-liberale parti lufter et samarbejde hen over midten med Socialdemokratiet. I forvejen er han jo begyndt at føre socialdemokratisk politik. Det her er et stærkt signal om, at skatterne kommer til at stige, hvis Løkke går den vej. Vi holder fast i vores politik, og så må vi se, hvad der sker efter et valg. I sidste ende er det op til vælgerne, hvad de har tiltro til, siger Birgitte Bergman.

Der er folketingsvalg den 5. juni.

Artiklen sidst ændret: 16. maj 2019 19:15

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018