Nordhavnsvej bliver lavet om til gågade – for en dag


Af Kirsten Moth

Helsingør Havn klar med et stort program til Havnens Dag og Vild med Vand den 25. maj.

HELSINGØR HAVNE: Har du lyst til at møde medarbejderne i Helsingør Havn? Vil du prøve at dykke? Drømmer du om at stå ved roret på en motorbåd eller trimme sejlene på en sejlbåd? Eller kunne du måske tænke dig at blive vinterbader?

Man kan få en smagsprøve på en række forskellige maritime aktiviteter over, under og ved siden af vandet, når Helsingør Havne lørdag den 25. maj slår alle porte op til “Havnens Dag”. Et landsdækkende arrangement, hvor mere end 80 havne i hele landet serverer et rekordstort antal gratis prøver på det maritime liv i havnen og på vandet.

I Helsingør er der også mulighed for at kigge inden for i Øresundsakvariet, få en tur med en søredningsbåd i Dansk Søredningstjeneste, få en snak og måske en sejltur med søspejderne og gøre et godt fund i det maritime loppemarked, der i anledning af Havnens Dag bliver stablet på benene af havnens brugere.

Som noget nyt bliver hele Nordhavnsvej i anledning af Vild med Vand og Havnens Dag lavet om til gågade og forretningerne rykker udenfor.

Alene i hovedstadsområdet, som Helsingør hører med til, er 12 havne tilmeldt dagen og der er forberedt aktiviteter for alle aldre, fra stand up paddle til muslingefiskeri, kajak, dykning og meget mere.

Lokale kulturcentre

Samtidig er cafeer, restauranter, kiosker, gallerier og butikker åbne på havnene, så der virkelig er et tilbud for enhver smag.

Ambassadør for Havnens Dag er forfatter og foredragshlder Mads Christensen, også kaldet Blærerøven, der selv har en passion for livet på vandet.

Vild med Vand-projektet og Havnens Dag handler om at åbne havnene op, så alle får øjnene op for de uendeligt mange udfoldelsesmuligheder, som havnen og vandet byder på.

– De danske havne gør i dag meget for at være åbne. Men de kunne gøre endnu mere for at blive lokale kulturcentre med et væld af aktiviteter. I mine øjne burde man tillade at fiske og bade fra alle moler og hele tiden skabe indhold for gæsterne med fester på stranden, koncerter og alt muligt andet for at få danskerne ned på havnemolerne, siger Mads Christensen.

– Jo flere aktiviteter, de enkelte havne kan skabe, jo flere mennesker kommer på havnen i det daglige – og det vil smitte af på alle klubber og aktiviteter. Der er intet værre end en havn, der er reduceret til en parkeringsplads for både, siger Mads Christensen.

I Helsingør byder et stort antal klubber, foreninger, cafeer, butikker, restauranter og andre aktører ind med åbne døre og arme.

Fra klokken 11 om formiddagen til mindst klokken 16 og for nogles vedkommende også længere, vil der være fuld gang i havnen den 25. maj.

Artiklen sidst ændret: 16. maj 2019 14:23

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018