Sponsorer sparker Maraton-kampagne i gang


Af Tine Zedeler

Kræftopererede Aslak Gottlieb møder stor opbakning til sin indsamling til Kræftens Bekæmpelse.

HELSINGØR: – Det er fantastisk. Allerede inden løbet har jeg bidrag og tilsagn om næsten 10.000 kroner. Det er samme beløb, som indsamlingen sluttede på sidste år, storsmiler den kræftopererede maratonløber Aslak Gottlieb.

Som omtalt i avisen sidste lørdag samler den lokale ildsjæl fra Espergærde ind til Kræftens Bekæmpelse. Med henvisning til sin testikelkræftoperation kalder han sin indsamling for Løbenossen. Pengene går til Mand det nytter, som er en slags lillebror til Støt Brysterne.

– Livsbekræftende. Sådan tænker jeg, hvis jeg kun må beskrive det med et ord. Efter Mr. August Firmatøj sagde ja til at sponsere mit løbetøj og trykke logoer på, har jeg sådan set bare skrevet ud på LinkedIn (socialt medie, red.). På få dage havde jeg tilsagn om velgørenhedssponsorater for 8.000 kroner. Og med artiklen i Dagbladet er der også gang i de private bidrag til kampagnen.

Kan løbe løbsk

En af de lokale sponsorer, web-bureauet A-round som holder til på Kronborg, har udover et grundbeløb udlovet 10 kroner for hver gang nogen under maratonløbet på søndag i Københavns gader giver ham ”high five”.

– Det synes jeg er vildt godt fundet på. Men de er også et ungt team, som er bedre end min egen generation til at få den slags fede idéer. Med mange tusinde løbere og tilskuere, kan det jo virkelig blive en dyr omgang. Jeg håber ikke det løber løbsk, så indsamlingen slår bunden ud af virksomhedens økonomi, smiler Aslak Gottlieb skævt.

Sandsynligheden for at det går så galt, er dog lille, forsikrer han. – Jeg har en selfiestang i den ene hånd og mikrofon i den anden. Og jeg skal både koncentrere mig om at løbe og speake hele vejen. Det sætter en naturlig begrænsning, selvom budskabet er trykt tre steder på løbetøjet.

Handler ikke om penge

En ting er selve indsamlingen. Noget andet er opmærksomheden. Ikke på Aslak Gottliebs egen person, men på sagen, forklarer han.

– Det handler om at sætte fokus på mænds sundhed. Vi er ikke så gide til at gå til lægen som kvinder og nogen af os dør faktisk af det. Kampagnen sigter også mod at bryde nogle tabuer og gøre det til en naturlig ting at tale om.

En aha-oplevelse

At der også for Aslak Gottlieb selv er noget at arbejde med på den personlige front med at bryde tavsheden og sætte ord på sit sygdomsforløb, fandt han ud af efter avisens dækning i lørdags.

– Det var lidt en aha-oplevelse. Eller en ups’er. Da min egen kone læste artiklen konstaterede hun tørt, at hun der fik noget at vide, som jeg ikke havde fortalt hende før. Det gav stof til eftertanke. Vi kan alle sammen hele tiden bliver bedre.

Kort om Aslak og kampagne

• Man kan støtte kampagnen Løbenossen på www.cancer.dk/manddetnytter-indsamling/vis/loebenossen-p2

• Aslak Gottlieb, f. 1973, blev opereret og helbredt for testikelkræft i 2015

• Han har siden transmitteret tre maratonløb live på Facebook med en selfiestang

• Samarbejdet med Helsingør Dagblad om transmissionen i 2019 betegner han selv som en slags Operation Dagsværk

• Transmissionen fra løbet begynder på Helsingør Dagblads hjemmeside og Helsingør Dagblads Facebook-side søndag den 19. maj kl. cirka 9.00

• Aslak regner med at gennemføre løbet på omkring 5 timer og lægger sig omkring fartholder 6½.

Artiklen sidst ændret: 16. maj 2019 14:23

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018