Valgmøde om klima, undervisning, indvandring og remoulade


Af Helsingør Dagblad

Eleverne på UNord kombinerede sidste skoledag med et valgmøde, takket være to engagerede elever.

HELSINGØR: Man får rigtig mange oplysninger fra folketingskandidaterne under valgkampen. To af de mere usædvanlige faldt på Rasmus Knudsens Vej torsdag før store bededag.

Her havde eleverne Jeppe Lolk og Lærke Kiehn Andersen sørget for, at der også kom en lokal valgdebat.

Det var Jeppe Lolk, der er 3. års elev på HTX, der stillede forslaget, og det var Lærke Kiehn Andersen, der er i gang med sit første HTX-år, der med kort varsel organiserede valgmødet, hvor Jeppe i øvrigt var ordstyrer.

I alt ni partier var repræsenteret på valgmødet, der blev overværet af godt 150 elever.

Eleverne havde valgt at give politikerne taletid på tre områder: klima, undervisning og indvandring.

Uden at fornærme deltagerne fra Enhedslisten, Socialdemokraterne, Det Radikale Venstre, Alternativet, Dansk Folkeparti, Konservative, Venstre, Nye Borgerlige og Liberal Alliance, så var der ikke så meget breaking news om de forskellige valgprogrammer. Alle kandidater bestræbte sig dog på roligt og sagligt at fortælle om deres partier og grundsynspunkter.

Dagens mest overraskende oplysning kom Thormod Olsen fra Enhedslisten med. Han valgte i sin præsentation, at han blandt andet eskporterede remoulade til Brasilien. Det var en oplysning, der kom bag op på mange, også konservative Mette Abildgaard, der ellers kender Thormod Olsen, der ligesom hun sidder i Folketinget.

Et andet siddende folketingsmedlem, Hans Andersen, havde også en interessant, måske forklarende oplysning.

– Jeg er far til fem. Det kan være grunden til, at jeg ser lidt træt ud til tider, også til folketingsvalget, fortalte han.

Ud over de tre store temaer havde Lærke og Jeppe som finale bedt politikerne om at forholde sig til cigaretpriserne, om de skulle hæves eller ej. Det var der dog ikke enighed om.

UNord står for Uddannelser i Nordsjælland og er det nye navn, efter at de to ungdomsuddannelser København Nord og Erhvervsskolen Nordsjælland fusionerede.

At mødet blev holdt på sidste skoledag, var nok grunden til, at især en del elever fra tredje årgang blev væk, måske for i stedet at forberede sig på de sidste eksaminer.

Lærke Kiehn Andersen var dog godt tilfreds med forløbet af valgmødet.

Artiklen sidst ændret: 16. maj 2019 14:41

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018