Små kattekillinger blev kylet ud af bil


Af Helsingør Dagblad

Janus Kyhl, direktør for FC Helsingør, fortalte på Facebook, om en killing der forsvandt efter at være blevet smidt ud fra en bil, og så gik den store eftersøgning i gang.

HELSINGØR:Torsdag ca. 19.30 kommer min hustru og søn kørende ud af Helsingør, hvor Sct Anna Gade bliver til Nordre Strandvej. Ved den åbne græsplæne lige før motorcykelklubben, åbner den forankørende bil pludseligt passagerdøren, og smider 2 små sorte kattekillinger ud på vejen.

Min hustru og søn bliver naturligvis dybt chokerede, og bremser med det samme (desværre med det resultat at man ikke får fat i nummerpladen på bilen). De når at få fat i den ene lille killing, mens den anden desværre forsvinder. Ved hjælp af Nordsjællands Politi bliver vi sat i forbindelse med dyreværnet, som kommer og henter den lille killing, som blev vurderet til at være 3-4 uger gammel, og med behov for modermælk hver 4. time.

Jeg er simpelthen rystet over hvilke mennesker der har så lidt hjerte, at man finder det okay at smide et par stakkels forsvarsløse killinger ud af en kørende bil, til den visse død. Hvis man har et dyr der får killinger, hvalpe eller lignende, så må man i det mindste kunne forventes at aflevere disse til dyreværnet, såfremt man ikke selv finder sig i stand til at tage vare på dem.”

Stor eftersøgning

Sådan skrev FC Helsingørs direktør, Janus Kyhl, på Facebook.

Og opslaget fik hurtigt mange reaktioner.

Men folk har ikke kun reageret med ord. Mange er også taget ned til området, hvor killingen forsvandt, for at lede efter den.

– Jeg har hørt, at motorcykelklubbens medlemmer ledte indtil kokken halv to i nat. Vi tog selv ned og kiggede efter den fredag. Vi havde en video fra Youtube med, hvor man hører en kattemor, der kalder på sin killing. Vi talte med en, der bor i området, som fortalte, at der havde været virkelig mange ude og lede i løbet af formiddagen fredag, fortæller Janus Kyhl fredag eftermiddag.

Mange tænker sig om

FCH-direktøren er fortsat rystet over, at nogen kan finde på at smide et par forsvarsløse killinger ud på den måde, men finder trods alt lidt glæde i folks reaktion.

– Det er jo herligt, og det viser, at de fleste heldigvis er i stand til at tænke sig om, siger han.

Hos dyreværnet

Mens den ene killing fortsat er forsvundet, tog en mand fra dyreværnet den anden killing med.

Manden ville hente noget modermælkserstatning på dyreværnets hovedkontor i Rødovre og tage killingen med hjem, så den kunne få mælk hver fjerde time.

Janus Kyhl glæder sig over, at den ene killing trods alt er i gode hænder.

– Vi har selv to katte på ni år og en lille hundehvalp. Så uanset hvor fristende det var selv at tage den lille killing med hjem, så er det vigtigt, at den er i rette hænder, indtil den bliver noget større, siger Janus Kyhl.

Artiklen sidst ændret: 17. maj 2019 14:10

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018