FC Helsingør hænger i med det yderste af neglene


Af Andreas Mayerhofer

Med to mål i overtiden lever FC Helsingør fortsat i 1. division. (Foto: Claus Birch)

Douglas Ferreira gav med to mål i overtiden FC Helsingør en livline, der betyder, at en sejr over Lyngby i sidste runde, og et nederlag til Hvidovre redder Superliga-nedrykkerne.

Nykøbing FC – FCH 3-3 (1-1)

1-0 Mathias Kristensen (26.)

1-1 Collen Warner (36.)

2-1 Lars Pleidrup (71.)

3-1 Emil Holten (91.)

3-2 Douglas Ferreira (93.)

3-3 Douglas Ferreira (95.)

Tilskuere: 925

FODBOLD, 1. DIVISION: FC Helsingør var døde og begravet i 1. division, da Douglas Ferreira med to mål i overtiden udlignede den 3-1-føring, som Nykøbing FC ellers havde bragt sig på i 91. minut.

Dermed kan en sejr over Lyngby, som kæmper for en oprykningsplads, i den sidste runde redde FC Helsingør. Hvidovre er efter nederlaget til Viborg “kun” tre point foran.

Bagud på hjørnespark

Der var igen rokeret på flere pladser. Mikkel Basse var med på midtbanen for at skubbe Patrick Olsen længere frem for at støbe kuglerne til de to angriber, som til denne kamp var Nicolas Mortensen og Matheus Leiria.

Efter en fornuftig periode, hvor FC Helsingør kom frem til et par gode tilbud var det hjemmeholdet, der bragte sig i front på et hovedstød efter hjørnespark midt i første halvleg.

Mathias Kristensen fik alt for ugeneret lov at stige til vejrs, og han sendte bolden i nettet. En situation, hvor man godt kunne have ønsket sig Mikkel Bruhn ude ved det høje indlæg, men målmanden måtte nøjes med et gult kort for brok.

Da FC Roskilde kort efter bragte sig foran mod FC Fredericia, så overlevelseschancerne meget små ud.

Med 10 minutter til pause kom der så en livline fra amerikanske Collen Warner, da han tog chancen fra kanten af feltet. Det flade skud ramte en modstander og sejlede via overliggeren ind i mål.

Det var også stillingen ved pausen.

Et resultat, som FC Helsingør ikke kunne bruge til ret meget med de øvrige resultater in mente.

20 minutter før tid blev FC Helsingørs skæbne beseglet. På et kontraangreb kom Lars Pleidrup af sted i FCH’s højre side. Mikkel Bruhn forventede formentlig et indlæg, og målmanden blev derfor snydt af NFC-spillerens flade afslutning indenom og i mål. Håbløst målmandsspil i så vigtig en kamp.

FC Helsingør var på vej ud af 1. division, og det så endnu værre ud, da kampen netop var gået ind i tillægstiden.

Her bragte Emil Holten hjemmeholdet på 3-1, og FCH var dermed ude af 1. division, da FC Roskilde slog FC Fredericia.

Men så dukkede Douglas Ferrira op.

Først minuttet senere, da han sendte Patrick Olsens assist i mål, og 15 sekunder efter tillægstiden på fire minutters udløb sendte Pascal Gregor en lang bold dybt i feltet, og her stødte samme Douglas bolden over keeperen med hovedet, og 3-3 var en realitet på kampens sidste boldberøring. Skørt!

FC Helsingør møder Lyngby på lørdag, mens Hvidovere skal til Fredericia.

FC Helsingør (3-5-2): Mikkel Bruhn – Pascal Gregor, Jonas Henriksen, Daniel Jørgensen – Collen Warner, Mikkel Basse (59. Osama Akharraz), Christian “TK” Køhler (78. Douglas Ferreira), Patrick Olsen, Frederik Bay – Nicolas Mortensen (68. Anders Holst), Matheus Leiria.

Advarsler: Gustav Kjelsen (21.), Mikkel Bruhn (27.)

Artiklen sidst ændret: 20. maj 2019 13:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018