(Foto: Lars Johannessen)

Af Mads Birch

Klumme: Bro, bro brille

Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753426, alt bestilt 2x

Anette Lauritsen er leder af Kirkens Korshærs herberg Stubben i Helsingør. I sin fritid er hun bl.a. løbetræner i løbeklubben Running Rhino.

Sanglege – mon det bruges til politisk at blive inspireret af – eller hvordan?

Sanglegen ”Bro, bro, brille. Klokken ringer el’ve” er vi mange, som i barndommen har leget med hinanden. Det er måske ikke den sangleg, der netop nu praktiseres blandt nutidens børn, men alligevel en leg som jeg bliver inspireret af at skrive denne klumme på.

Netop nu, hvor den lokale debat i aviserne og på FB har kørt om diverse besparelser og lokale politiske overvejelser. Mange politiske udmeldinger om Klubben og Stubbens beståen. Om det er det ene eller andet politiske parti, der skal vælges til at være henholdsvis ”Sol” og ”Måne, der danner broen. Der, hvor vi står med hænderne samlet over hovedet og venter på, at nogen skal i den sorte gryde eller om muligt gå fri. For til sidst at slutte med styrkeprøven ”tovtrækningen” og på den måde finde den stærkeste – eller i denne sammenhæng de eller dem med de stærkeste argumenter.

Ja, det må stå hen i det uvisse. I tilfældet om Klubbens bevarelse må det vel erkendes, at de stærkeste argumenter kom fra det, vi i daglig tale kalder ” de svage”. Dem vi, i vores såkaldte sociale samfund, let kan have så lidt tillid til, at vi tænker, at de må nøjes med eller være dem, der skal spares væk. ”Kejseren står på sit høje hvide slot” og hvem vil ikke gerne det og tænke Helsingør ind i det dejlige kulturelle miljø med Kronborg og alle øvrige seværdighederne som blikfang. Spændingen. Det kribler, og vi er spændte. Hvordan kan vi undgå at blive fanget. Og hvem trækker længst og stærkest.

I nogle øjeblikke og dage, var det lige før linjen ” Fare, fare krigsmand, døden skal du lide” var blevet aktuel. Og alle os, der bor i byen og holder af den, måtte sande, at nu ville pladser og steder igen blive overfyldt af de urolige elementer. Men heldigvis var der gode sociale og retfærdige elementer også i det politiske landskab, som kunne se, at det var nok ikke helt så godt for det gode kulturelle miljø i byen.

Beundringsværdigt er og var dog allermest det engagement og den ildhu, der blev lagt for dagen af netop den gruppe det hele drejede sig om, de gode, skønne og skæve borgere. For vi kan naturligvis ikke undvære at have et sted, som de kan kalde deres og kæmpe for bevarelsen af. Alle kæmper vi for det. Vi holder af og tror på har værdi for os som borgere. Naturligvis også politikere og socialt udsatte. Derfor er det endnu engang dejligt, at der blev politisk velvilje og, at vi alle blev vindere, og ingen behøvede at blive puttet i den sorte gryde.

Derfor kære politikere. Lad det nu blive ved de gode sanglege, og ikke dem med dårlig karma, så vi også fremover ved, hvem vi skal stemme på ved de kommende valg. For sådan leger man ikke med os, uden at der bliver ballade, siger vi, der også er afhængige af at være med i Helsingørs gode byliv.

Artiklen sidst ændret: 21. maj 2019 15:17

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Divino 372881 1756411 15-20.000 win juni 19/20

Job i Nordsjælland

Tibberup Høkeren maj 19/20 10-15.000 win  1752369
AH modegarn  maj 19/20, 25-30000 win 1753379, skift maj, juni
Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753426, alt bestilt 2x
Restaurant Helsingør Golf, maj 19/20, 10-15000 win 1752529
Handelsbanken april 19/20, 20-25.000 win win 1752365

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu