Nej blev til ja: Sundtoldsmarked har nu fået 100.000 kroner ekstra


Af Jesper Munch Nielsen

I år er det lørdag den 24. august, at Helsingør er fyldt med Sundtoldsmarkedet. (Foto: Lars Johannessen)

Kultur-udvalg afviste ansøgning, men det næste byrådsudvalg var mere gavmildt.

HELSINGØR: Den tredje lørdag i august går det løs igen i år. Det store, farverige og entré-løse sundtoldsmarked vil fylde Helsingørs havneområde. Og nu har politikerne i Helsingør også fyldt en sum ekstra penge på arrangementet – 100.000 kroner oven i de 250.000 kroner, som der allerede var afsat til den populære begivenhed.

Efter et nej for nylig fra Helsingør Byråds udvalg for kultur og turisme på en ny ansøgning fra Museerne i Helsingør, der arrangerer markedet sammen med foreningen Sundtoldens Venner, kom der et ja fra Helsingør Byråds tungeste udvalg, økonomiudvalget.

Sikrer fundamentet

I økonomiudvalget kunne politikerne godt forstå, at Sundtoldsmarkedet havde behov for ekstra penge, fordi Helsingør-museerne i forvejen er hårdt presset på økonomien. Derfor har museerne simpelthen ikke som tidligere tilstrækkelige personale-ressourcer at afsætte til afviklingen af markedet.

– I kulturudvalget var der måske en opfattelse af, at problemet først ramte næste år. Men sådan er det ikke. Og i økonomiudvalget var vi enige om, at vi ville sikre fundamentet for Sundtoldsmarkedet også i år, siger Helsingørs konservative borgmester Benedikte Kiær.

Kiær understreger, at Sundtoldsmarkedet er et stort plus for Helsingør. Derfor er det vigtigt, at økonomien og ressourcerne til det er i orden.

– Sundtoldsmarkedet er et af de kulturevents, der passer med hele vores strategi på kulturområdet, der udover at skabe fællesskaber og begejstring lokalt også skal lokke nye gæster og turister og tilflyttere hertil. Sundtoldsmarkedet viser, at vi er en levende by og en levende kommune. Og det er vigtigt, at vi fortsætter den strategi, ikke mindst i denne tid, hvor mange bare snakker om, at kulturen skal reduceres, men det er ikke mindst kulturen og ting som Sundtoldsmarkedet, der på sigt giver ekstra penge i kommunekassen, siger Benedikte Kiær.

Skrøbelig model

Socialdemokraten Henrik Møller er formand for udvalget for kultur og turisme.

Møller var dog ikke på posten, da beslutningen blev taget i udvalget om et nej til ansøgningen om penge til Sundtoldsmarkedet. I stedet mente de tilstedeværende politikere, at markedet kunne forsøge sig med frivillig entré-betaling og skaffe midler af den vej.

– Jeg har hele tiden ment, at den model var for skrøbelig og årsag. Det er fint, at vi prøver frivillig betaling af, men der skal være stabilitet i økonomien og arbejdet med Sundtoldsmarkedet. Og heldigvis mente vi i økonomiudvalget, at markedet er et så godt projekt, at vi gerne vil bakke ekstra op, fordi vi ved, at museerne er meget presset, siger Møller.

De 100.000 kroner er øremærket forskellige mandskabstimer – blandt andet til en koordinator til indkøb og afvikling, undervisere til skolebørn og børnehaver og lignende.

Artiklen sidst ændret: 22. maj 2019 14:50

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018