Nye bænke forskønner byen


Af Niels Berg

Nordsjællands Park & Vej er i færd med at udskifte 35 nedslidte bænke med nye Københavnerbænke. Nyd dem, for det er luksusbænke.

HELSINGØR: I al stilfærdighed er Nordsjællands Park & Vej (NSPV) gået i gang med at skifte et større antal gamle bænke i Helsingør kommune ud med nye.

De første blev allerede taget i brug tidligere på ugen og står blandt andet på Strandpromenaden, ved Danserindebrønden og på torvet i Hornbæk.

Der er tale om en udgave af den klassiske Københavnerbænk, som bliver serieproduceret af firmaet G9 Landskab Park & Byrum A/S i Randers. Virksomheden er eksperter i fremstilling af park- og byrumsinventar.

– Vi gør det først og fremmest for at forskønne byen. De nye bænke er meget kønnere end de tidligere, som også var af en tyndere og mindre robust type, siger driftsleder Morten Juhl Koch fra NSPV.

Ikke til at slide op

Bænken, som i sin tid blev udviklet til de grønne områder i København, blev udviklet af arkitekter i Københavns Kommune i 1887. Den har ikke ændret sig markant i de mellemliggende år, Mogens Lillie nytegnede bænken med nogle få ændringer i 1974. Bænken er udført i lakeret støbejern og bliver boltet fast.

Selve brættet er udført i olieret FSC-certificeret hårdttræ, og i det omfang bænkene bliver jævnligt vedligeholdt og i øvrigt ikke bliver udsat for hærværk, er de stort set ikke til at slide op og skulle kunne holde i mange årtier.

Bænkene koster da også mellem 10.000 og 12.000 kroner per styk, men da Helsingør Kommune har købt i omegnen af 35 eksemplarer, er der opnået en mængderabat.

Inden sommeren for alvor melder sit indtog, er alle bænke opstillet. NSPV mangler at stille dem op på Sdr. Strandvej og Ndr. Strandvej.

Artiklen sidst ændret: 22. maj 2019 14:10

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018