Nye kanoner i Humlebæk har premiere på Havnens Dag


Af Kirsten Moth

Alle sejl er sat til den 5. juni, hvor Gl. Humlebæk Havn fejer en festlig Havnens Dag, grundlovsdag, fars dag, valgdag, en kanon premieredag og ikke mindst til en familiedag.

HUMLEBÆK: Havnefesten i Humlebæk den 5. juni begynder klokken 12 med musik og indmarch og saluteringer af kanonerne på bastionen.

Det er en præmieredag for fire nye mindre kanoner. Kanonerne er ”svingbasser” mindre kanoner som sad på de originale kanonbåde. Det er nyerhvervelser for Humlebæk Havns Kanonerer, som har premiere på Havnens Dag. To gange tre saluteringer i rap og så en stor festsalut fra den Store Kanon. Saluteringer, der er et kongeskib værdigt.

Den store hoppeborg er sat op der er fisk og krapper i følebassinet. Skattejagten er planlagt for børn og fædre i alle aldre – bare få udleveret et skattekort og gå på opdagelse i Havnen. Far skal op af stolen. Der er arrangeret kanonkuglestød for fædre med gode overarme. Vinderne får tildelt en kanoner bronzemedaljer af Kanonkommandøren.

Rasmus Meyer, forstander på Krogerup Højskole, holder talen i anledning af grundlovsdag. Han vil blandt andet tale om demokratiets tilstand og perspektivere valgdagen.

I vandet vil Dansk Sørednings Selskab demonstrere en redningsaktion på vandet, hvor en båd er kæntret og mandskabet skal reddes.

I år er der trenden tro ”det grønne hjørne” med frugt og grønsager til at supplere den populære menu, som slagter Lundsgård står for. Frivillige kagebage-entusiaster har lagt energi i at frembringe et udsøgt udvalg af kager.

Malene Knejpeband sætter den musikalske baggrund for stemningen på havnen.

Red.

Artiklen sidst ændret: 22. maj 2019 14:08

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018