Klumme: Mig og mine støvler


Af Jacob Henriques

Foto: Dorthe Carlsen

Adm. dir. på Helsingør Dagblad, Dorthe Carlsen, er 60 år, mor til 5 børn i alderen 13 til 31 år og bor i Humlebæk. Hun vil primært skrive om sit liv med børn og uddybe andre af livets store spørgsmål. 

Når man, som jeg, går meget, får man et meget inderligt og tæt forhold til sine støvler. Så tæt og inderligt, at det måske ligefrem er et lille kærlighedsforhold. Det er ikke helt til at forstå, hvis man ikke har prøvet det. Men når man har gået 20 kilometer og stadig føler, at man lige er begyndt, så er det ikke nødvendigvis, fordi man er i virkelig god form. Så kan det meget vel være, at den støvle eller sko man har gået i, har været helt rigtig i forhold til støtte og pasform. Man er ikke i tvivl om en støvle er god, når man træder ned i den. Den skal sidde!

Omvendt kan man straks mærke, hvis sko eller støvle ikke passer. Så får du ømme fødder og fodsåler. Det kan være som at gå på søm. En del af foden kan virke som om den sover. Du kan få vabler, gå negle af. Det kan være skrækkelig pinsomt at gå i de forkerte støvler.

Heraf kærlighedsforholdet. Du skal finde den støvle, der er til dig. Du kommer til at holde mere og mere af dine støvler, jo mere du går i dem. De svøber sig om din fod. De støtter den der, hvor den skal støttes. Den bringer din sikkert fremad.

Derfor er det også helt forfærdeligt, når ens elskede støvler ikke længere kan holde læderet sammen. Det kommer sådan lidt snigende. En søm skrider lidt. En limning begynder at flappe. De kommer til at stå og se lidt vemodige ud. Og alligevel støtter de, og din fod og din støvle kender hinanden så godt, at de indretter sig. Men det der starter sådan i det små, fortsætter naturligvis, og på et tidspunkt må man erkende, at nu går den ikke længere. Støvlen kan ikke strammes hårdt nok op om din fod, og vandet pibler ind, hvis vejret er fugtigt.

I det tidlige forår måtte jeg erkende, at nu sang støvlerne på sidste vers, og jeg gik på jagt efter en ny model. Gerne magen til, men med frisk læder og såler. Mine udtjente støvler var perfekte. De allerbedste til mig.

Så jagten gik ind. Alle steder var beskeden. Nej, den Ecco-vandremodel har vi ikke længere! What?

Så jeg måtte prøve andre mærker og andre modeller. Lige meget hjalp det. Støvlerne sad ikke rigtigt. Jeg landede ikke godt i dem. Men jeg måtte bukke nakken og købe et mærke og en model, som jeg troede på ville kunne blive gået til på den rigtige måde.

Jeg gik, og jeg gik, og jeg gik. Først herhjemme. Jeg følte, der var lidt fremskridt, så jeg vovede pelsen og tog dem med på 180 kilometer i Tyskland i påsken. Det gik slet ikke. Jeg kravlede ”i land” efter mine 30 kilometer og krabbede rundt om aftenen med ømme fødder. Jeg skulle mødes med min svoger på ruten. Vi skulle følges ad nogle dage og køre hjem sammen. Jeg havde været så forudseende at give ham mine gamle støvler med i bilen. TAK. De sidste dage var så heldigvis med mine gamle velkendte udtjente støvler, og fra den ene dag til den anden dansede jeg frem i landskabet. Gammel kærlighed ruster ikke.

På vej hjem i bilen besluttede jeg mig for at skrive til Ecco i Bredebro. Havde de dog ikke et par stående i en krog – eller måske ligefrem to par, så jeg kunne komme helt til Rom med gode fødder? Nu handler jeg ofte hurtigt, så jeg tog et billede af mine gamle støvler og skippede mailen af sted. Jeg ville selvfølgelig betale for dem. Der gik ikke mange timer, så lå der en mail fra direktørens sekretær om, at min støvle desværre var udgået, MEN at samme læst og snit, men med nyt overlæder var kommet i stedet. De kunne sende dem til mig, eller de kunne oplyse mig om to forhandlere tæt på mig, som aktuelt havde støvlerne.

Dagen efter stod jeg i en butik i København og stak fødderne i en støvle. Jeg vidste med det samme, at det skulle blive min nye kærlighed, hvis man ellers kan have et kærlighedsforhold til et sæt fodtøj? Nu venter der en etape mere med glade fødder. Lige om lidt går turen til Hamborg, hvor de nye støvlesnuder vendes mod syd over Lüneburger Heide mod Soltau og Celle. På nye eventyr.

Artiklen sidst ændret: 24. maj 2019 11:52

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018