Ditte Sigsgaard har fortalt sin historie til alle landets medier. Det er ikke kun ældre, der bliver ramt af Alzheimers. (Privatfoto)

Af Pernille Hermann

Søndagsmotion der gør godt for hjernen

Espergærde Badelaug kalder til samling på Espergærde Strand for at skaffe penge til Alzheimerforeningen.

ESPERGÆRDE: Det er ikke kun ældre mennesker, der bliver ramt af Alzheimers og andre demenssygdomme. 49-årige Ditte Sigsgaard fra Espergærde, mor til tre, har stillet sig til rådighed for alle landets medier med sin historie for at gøre opmærksom på, at der mangler tilbud til de yngre og midaldrende, der også rammes af Alzheimers.

I Helsingør er Ditte Sigsgaard blandt andet med på et særligt hold, der spiller floorball, og på søndag er hun medarrangør af en “hjernesund dag” på Espergærde Strand.

Vennerne hjælper

Bag initiativet står sygeplejerske Grith Rugaard og andre fra Espergærde Badelaug. De har skaffet sponsorer, så deltagergebyrerne kan gå ubeskåret til Alzheimerforeningens arbejde med at hjælpe de demensramte og deres familier – og til at hjælpe med at udvikle ny behandling af sygdommen.

“Kom og tilbring en sjov og hyggelig eftermiddag med bevægelse, saunagus, havdyp, læring, lege, fællesskab og hjernevenlige snacks. Og vær samtidig med til at rejse penge til Alzheimerforeningens arbejde, derunder den vigtige forskning,” står der i invitationen.

Her er programmet

Der er samling på Espergærde Strand søndag klokken 14, hvor Alzheimerforeningens formand, Nis Peter Nissen, holder en kort tale. Klokken 14.15 er der fælles opvarmning ved fysioterapeut Pernille Sonne, og klokken 14.30 sender Henrik Helveg-Larsen hold ud at løbe 1,3 eller 5 kilometer i Egebæksvang – eller man kan blive på stranden og deltage i diverse lege og aktiviteter med pædagog Pernille Strandberg.

Demensvenligt samfund

Frem til klokken 17 mødes alle til de omtalte “havdyp, saunagus og hjernesunde snacks”, og en repræsentant fra Alzheimerforeningen fortæller om demensven-systemet og vigtigheden af et demensvenligt samfund.

Det koster minimum 200 kroner at deltage – for den gode sags skyld. Man betaler via Mobilepay eller bankoverførsel til en særlig konto hos arrangøren Grith Rugaard. Den heddeer BOX29574 – endelig uden mellemrum.

Artiklen sidst ændret: 31. maj 2019 14:12

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har du spillet padel-tennis?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu