Susanne Kongsted har mange års erfaring i at genanvende gamle bygninger til nye formål. (Foto: Torben Sørensen)

Af Pernille Hermann

Værftshallerne under arkitektens grundige lup

HELSINGØR: Hvad skal der til, for at et stort projekt som udvikling af Værftshallerne kan blive en succes?

Helsingør-arkitekten Susanne Kongsted er ugens gæsteekspert hos foreningen Stad & Egn på Café Chaplin på tirsdag klokken 19. Hun har nu tegnestue i Hornbæk og er blandt andet formand for Hornbæk Samvirke, men først og fremmest har hun tyve års erfaring med bæredygtig genanvendelse af gamle bygninger i ind- og udland og har blandt andet være ansat en del år i Boligministeriet.

Borgernes forslag

Stad & Egn har grebet bolden fra Helsingør Kommunes åbent hus-arrangement i Værftshallerne i marts. Der kom – igen – mange forslag til den fremtidige anvendelse og kulturudvalgs- og styregruppeformanden Henrik Møller takkede og lovede, at nu vil kommunen få fondsansøgningerne på plads og behandle sagen i byrådet allerede i juni.

Det sker på Økonomiudvalgets møde mandag den 17. juni, så sagen kan nå med på det sidste byrådsmøde inden sommerferien.

Vend hver en sten

“Mange borgere er tvivlende og bekymrede for, om der er et gennemarbejdet grundlag, og om alle sten er vendt i sagen. På mødet vil vi vende de arkitektoniske og transformationsarkitektoniske vinkler sammen med Susanne Kongsted, og bagefter er der mulighed for at debattere,” skriver bestyrelsen.

Sammen med Susanne Kongsted har foreningen sikret sig en fuldstændig opdatering fra kommunens projektleder på værftshallerne, byplanlægger Laura Albeck Ibsen, i ugen inden cafemødet.

Stad 6 Egn er en ret nystartet forening, der holder sine debatmøder åbne for alle interesserede. Man kan købe kaffe og kage i cafeen.

P.

Artiklen sidst ændret: 7. juni 2019 12:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har du spillet padel-tennis?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu