Ølløbet er i fuld gang:Strandvejen vugger med


Af Kirsten Moth

Dejligt billedgalleri fra Ølløbet på Strandvejen mellem Snekkersten og Helsingør.

ØLLØBET: Musik, rytme, sang, dans, glæde, bastskørter, udklædninger. Ølløbet er kommet flot fra start i Snekkersten og tusinder af feststemte mennesker bevæger sig i løbet af lørdag eftermiddag op ad Strandvejen til havnen i Helsingør.

Det er ikke blot deltagerne i selve Ølløbet, der har en fest. Flere steder på ruten har folk slået borde og stole op, sat maden og drikkevarerne på bordet og til de rytmiske lyde af karneval og til synet af fantasifulde udklædninger holder tilskuerne også i vejsiden en dejlig fest.

Mere ædru

– Der er en tendens til, at de unge er mere ædru i år. Der bliver drukket en del vand og måske hjælper det også på promillerne, at solen ikke bager ned i dag, fortæller en af de frivillige Natteravne, der uddeler vand.

Ved sidste års Ølløb havde Natteravnene 2.600 flasker vand med. I år står de klar med 5.600 flasker. Også Beredskabet er klar på ruten til blandt andet at give førstehjælp, hvis uheldet er ude, lige som Nordsjællands Politi har sat ekstra folk ind på ruten.

Nye i Ølløbet

– Jeg har taget tre af mine kammerater med, som aldrig har prøvet Ølløbet før, fortæller en af deltagerne Magnus Juul Jensen, 23, bosat i Helsingør og i færd med en uddannelse som paramediciner.

– En dag er det nok mig, der som ædru står her, parat til at hjælpe, bemærker han.

Holdet er udklædt som Baywatch-livreddere og med sig har de en indkøbsvogn, foret med isolerende materiale og fyldt med is, kolde bajere og andre kølige drinks. En container, der normalt benyttes til havegødning, er fyldt op med en pre-mixed cocktail. Et overdimensioneret sugerør sikrer adgang til de alkoholiske væsker.

– Det er jo bare fedt og sjovt, det her. Et fællesskab, hvor man bare kan hygge sig for en dag, er de fire Baywatch-gutter enige om.

Festen fortsætter på parkeringspladsen bag Værftets Madmarked og i en af værftshallerne.

Artiklen sidst ændret: 11. juni 2019 11:59

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018