Gammel tradition får nyt liv


Af Kirsten Moth

Se billedgalleriet fra pinsefesten ved Hammermøllen.

PINSE: En gammel tradition har fået nyt liv. Pinsefesten ved Hammermøllen, arrangeret af Hammermøllens Venner, har i flere år sukket efter nye og yngre kræfter til at tage over fra en aktiv skare af frivillige, der har været med i mange år. Nu ser det ønske ud til at blive opfyldt.

Det har man kunnet opleve ved lørdagens pinsefest i den udsprungne bøgeskov ved Hellebæk, hvor det har vrimlet med børnefamilier og hvor der har været livlig aktivitet ved de mange børneaktiviteter, siden området åbnede med telte, loppemarked, boder, lege, værksteder, spisning, fællessang, ponyridning og meget andet.

Angiveligt er der også nye kræfter på vej til at engagere sig i selve foreningens arbejde.

– Vi kan virkelig mærke, at der er flyttet børnefamilier til området. De kommer også fra Espergærde og Helsingør og er begejstrede for, at det her er et helt uprætentiøst, ukompliceret og et sted, hvor alle kan være med. Det nyder mange, lyder det fra Anker Ekelund, der har været med til pinsefest i mange år.

40 års jubilæum

Foreningen Hammermøllens Venner har for kort tid siden markeret sit 40 års jubilæum og i den anledning er en fin lillle udstilling blevet sat sammen og kan ses i Hammermøllens café.

– For 40 år siden lå dette pragtfulde, historiske sted hen som en ren ruin. Lokalhistorisk interesserede fik den idé, at de ville sætte det hele i stand. Gennem dette store stykke frivillige arbejde er Møllen og huset sat i stand. Det skal løbende vedligeholdes og driftes og det er derfor, vi laver et arrangement som pinsefesten, fortæller formand for Hammermøllens Venner, Dorthe Carlsen.

Hun fortæller, at familier i flere generationer er kommet på Hammermøllen til pinsefest og at det legetøj, der er med på børneloppemarkedet, på samme måde ofte har været gennem Hammermøllen flere gange.

En lang tradition

Pinsefesten genererer godt 20.000 kroner i overskud til Hammermøllen.

Også på andre tidspunkter i løbet af året, blandt andet til jul, holdes der arrangementer på stedet, altsammen for at samle penge ind og dermed at kunne bevare det helt unikke, historiske sted.

Pinsefesten er en tradition, der har fundet sted langt tilbage i historien, mens Hammermøllen endnu fungerede som en driftig virksomhed. Dengang blev der hldt pinsefest for de netop nyslåede møllersvende, der blev udlært her.

Artiklen sidst ændret: 11. juni 2019 11:58

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018