Af Tine Zedeler

“Det kræver kun 16 timer om året at gøre en forskel”

Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753436, alt bestilt 2x

Natteravnene i Helsingør savner flere frivillige. -Vi oplever, at en del melder sig til, men falder fra, fordi de ikke kender de andre natteravne. Det vil vi gerne forsøge at imødegå, siger Kennerth Hjorth, formand for Natteravnene i Helsingør.

HELSINGØR: Natteravnene i de gule jakker er et velkendt syn i nattelivet i Helsingør. Men der mangler flere frivillige, fortæller lokalformanden.

-Vi er i øjeblikket cirka 25 aktive ravne, men vi kunne godt tænke os at få nogle flere frivillige ravne-kollegaer, således at vi kan udvide vores aktiviteter i vores lokalområde. Vi kunne godt tænke os, der meldte sig 10-15 flere frivillige, siger Kennerth Hjorth, formand for Natteravnene Helsingør.

Åbne cafeaftener

Formanden påpeger, at der er en pæn interesse for at blive frivillig. Problemet er bare, at der er en del frafald for de nye frivillige.

– Der er en del, der falder fra, fordi de ikke kender nogen i forvejen. Det vil vi gerne forsøge at imødegå, forklarer Kennerth Hjorth.

Det er baggrunden for, at natteravnene har taget initiativ til flere åbne cafeaftener, hvor alle interesserede er velkomne til at dukke op.

De finder sted i lokalet ved Ankerbakken ved busterminalen i Helsingør, hvor der er indgang ved den sorte låge.Her kan man møde nye og gamle natteravne og høre, hvad arbejdet går ud på.

-Vores håb er, at det vil bidrage til at skabe netværk, og at de nye der dukker op, får følelsen af at kende nogle af de andre i forvejen. Vi har allerede afholdt en enkelt cafeaften, fortæller Kennerth Hjorth.

Får meget tilbage

Natteravnenes opgave er at skabe tryghed blandt unge i nattelivet og bidrage til omsorg og øget social værdi gennem en forebyggende indsats. For eksempel hjælper de frivillige unge, der har fået for meget at drikke ved at sørge for, at de får noget vand at drikke og skabe kontakt til hjemmet, hvis der er behov for, at den unge bliver hentet. Natteravnene har også altid plaster på sig og er forsynet med kondomer, som de deler ud.

-Man får utroligt meget tilbage som natteravn. Bare at opleve den måde, de unge hilser på os. De respekterer os på en helt anden måde, fordi de godt ved, vi ikke kommer med en løftet pegefinger, men for at skabe tryghed og træde til, hvis der er én der har brug for hjælp eller måske bare for et klap på skulderen, siger Kennerth Hjorth, som understreger, at natteravnene ikke er et vagtværn, politiet eller de sociale myndigheders forlængede arm.

Vil gerne samarbejde

Natteravnene er også meget interesseret i at have et samarbejde med lokalt forankrede frivillige i for eksempel Hornbæk eller Espergærde, som har lyst til at rondere i deres eget gåområde i forbindelse med strand- eller havnefester uden de behøver at være en del af natteravnene i Helsingør og deltage i møder med videre, med mindre der er et ønske om det, oplyser Kennerth Hjorth.

Kom til åben cafe på Ankerbakken

Natteravnene i Helsingør står i spidsen for to åbne cafeaftener, hvor interesserede kan dukke op og møde nye og gamle natteravne over en kop kaffe og et stykke kage.

Det foregår tirsdag den 18. juni og tirsdag den 2. juli mellem klokken 19 og 20.

Natteravnene holder til i bygningen ud for busterminalen i Helsingør med indgang fra Ankerbakken ved den sorte låge.

Artiklen sidst ændret: 11. juni 2019 12:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
CPH Motorcykler, 501308, 1755176, 10-15.000 win maj 19/20

Job i Nordsjælland

Sørensen Byg. 501385 ordre 1757541 15.000 win juni 19/20
Murer Mads Jessen Jensen april 19/20 20-25.000 win 1752360
Rasmus Ebbe 388428, 25.000 win win 19/4 18-april 19. 15-20.000 1/4 ’19 1 år frem 1752372
Tikøb bager  april19/20 10-15.000 win win 1751624
Møllebakkens fysioterapi 501399, 1755826 win 10-15.000 visninger sep 19/20

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu