Mistænkt for lægedrab bliver frivilligt i fængslet


Af Josephine Vedel

(Foto: Lars Johannessen)

Retten i Helsingør har tirsdag forlænget varetægtsfængslingen af 54-årig mand i drabssag fra Tisvildeleje.

Retten i Helsingør aflyste tirsdag formiddag et planlagt retsmøde, hvor en 54-årig drabssigtet mand ellers efter planen skulle have forsvaret sig over for en dommer.

Manden er sigtet for natten til 30. april at have dræbt læge Charlotte Asperud i hendes hjem i Tisvildeleje. Asperud blev dræbt med adskillige slag mod hovedet.

Da klokken blev 9.15, og retsmødet efter planen skulle gå i gang i rettens retssal E, var hverken forsvarer, anklager eller dommer dukket op.

– Den sigtede har valgt frivilligt at lade sin varetægtsfængsling forlænge, og det er den blevet i fire uger, fortæller politikommissær Henrik Gunst fra Nordsjællands til Ritzau.

Den sigtede har siddet fængslet siden 14. maj, hvor han blev anholdt efter længere tids intensiv efterforskning. Det skete i et lukket grundlovsforhør af hensyn til politiets videre efterforskning.

Ved den lejlighed oplyste hans forsvarsadvokat, at manden nægter sig skyldig i sigtelserne mod ham, som drejer sig om drab og forsøg på røveri.

Den drabssigtede har, ifølge Helsingør Dagblads oplysninger, haft en mangeårig professionel karriere i erhvervslivet, men på grund af personlige problemer gennemlevede han en social deroute, der endte med at sende ham ud på en kriminel løbebane.

Så sent som i 2018 blev han varetægtsfængslet for stribevis af tyverier i Helsingør kommune.

Artiklen sidst ændret: 11. juni 2019 11:56

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018