Af Claus Kjærsgaard

Her stryger 8-årige Sofia igen til tops

Sofia Gonzales Brockdorff stod øverst, da det danske hold. Xiquets CPH kom på verdensranglisten.

HELSINGØR: Man skal ikke være bange for højder, hvis man vil være med på det danske hold Xiquets CPH. Holdet arbejder nemlig med at bygge mennesketårne.

Deter nu noget, som otteårige Sofia Gonzales Brockdorff fra Helsingør har prøvet i næsten halvdelen af sit liv. Hun var nemlig kun fire og et halvt før hun begyndte på den specielle idræt.

Det var netop Sofia, der var topfigur, da Xiquets CPH byggede et seks etager højt tårn, der sikrede holdet en plads som nummer 82 på verdensranglisten.

Holdet var selv vært for et internationalt stævne i København, hvor 250 deltagere fra London, Paris, Berling,Edinburg, Andorra og København deltog.

Tradionen med at bygge mennesketårne stammer fra Catalonien, men katalonske deltagere er ikke med i de internationale træf. Deres er simpelt for store og for dygtige, og man har set tårne i op til to etager.

Så højt kom Xiquets ikke, men Sofia og resten af holdet var alligevel glade for resultatet.

– Det er sjovt at være helt på toppen. Men man skal være tapper og ikke højdeskræk. Og så må man ikke slippe hinanden, fordi hvis bare én slipper, så falder hele tårnet, siger Sofia.

På trods af den indbyrdes konkurrence, så hjælper holdene hinanden med at skabe stabile fundamenter. Men det er kun deltagere fra hvert hold, som får lov at kratre op i toppen

Sofia siger:

– Man skal hjælpe hinanden. Hvis man ikke hjælper hinanden og for eksempel er sur på en anden, så falder hele tårnet ned, og det er ikke sjovt. Særligt ikke for os, som er øverst oppe i toppen.

Der var booket en ambulance til arrangementet for en sikkerheds skyld, men der var ingen tilskadekomne fra at bygge de mange høje tårne.

Artiklen sidst ændret: 12. juni 2019 13:24

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal Movia holde fast i planerne om at udfase mimrekortet, som er en rabatordning for pensionister?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu