Bergs Bureau: Ikke en ko i haven


Af Niels Berg

En naturvandrer spørger Bureauet, hvorfor han ikke kunne se en eneste ko i Kohaven, da han gik tur i det naturskønne område i mandags.

BERGS BUREAU: Under en vandretur i Hellebæk Kohave i mandags måtte en vandrer konstatere, at synet af de flotte gallowaykvæg i området udeblev.

– Jeg havde regnet med at se en masse køer ved den nedrevne Hellebæk Avlsgård, men der var ikke en eneste ko at se. Hvor er de henne, spørger Lars Andreassen fra Helsingør.

De er i den anden ende, kan man kortfattet besvare spørgsmålet. Men Bureauet har konsulteret biolog Thor Hjarsen, som er formand for foreningen Hellebæk Kohaves Venner, for en uddybning.

Hegn rives ned

Han fortæller, at kvægstykkerne befandt – og mens dette skrives stadig befinder – sig i Kohavens sydlige og største fold.

Det er dog kun et spørgsmål om relativ kort tid, før både den nordlige og den sydlige fold slås sammen, således at kvæget ville kunne ses overalt i Hellebæk Kohave. Det ventes at ske op til skolernes sommerferie, lyder det fra Hjarsen.

Hegnet langs vejen bliver revet ned og samtidig bliver parkeringspladsen der, hvor avlsgården i sin tid lå, indhegnet, så kvæget ikke kan komme ind og beskadige de besøgendes biler.

Nye kvægriste på vej

Lige nu er der ved at blive etableret flere “kvægriste” i Kohaven – det er de hullede overgange, som alle andre kan forcere, men ikke kvæget.

Når Ironman-arrangementet går i gang i sankthansweekenden vil Kohaven i øvrigt blive åbnet for gennemgående kørsel fra Ndr. Strandvej, som bliver afspærret under løbet.

Dermed kan beboerne bevæge sig ud i samfundet, mens triatlonfolket okkuperer vejen.

Artiklen sidst ændret: 13. juni 2019 12:46

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018