Gurrehus sat til salg for 52 millioner kroner


Af Helsingør Dagblad

Det er den helt store tegnebog, der skal op af lommen, hvis man vil blive den nye ejer af Gurrehus. Prisen på 52 millioner kroner er dog kun omtrent det halve af, da det var til salg i 2013.

GURRE: Har du 52 millioner kroner, og har du lyst til at blive ejer af et jagtslot i nyklassicistisk stil, ja så er muligheden der nu.

Gurrehus er blevet sat til salg hos ejendomsmægler Ivan Eltoft Nielsen. Ifølge Boliga.dk sender prisen på 52 millioner kroner slottet direkte ind på listen over Danmarks dyreste boliger. Men for den pris får man også 3.000 kvadratmeter bolig plus kælder og en grund på 43.000 kvadratmeter.

Kongelig historie

Gurrehus er nærmeste nabo til Gurre Slotsruin, og der går en direkte linje fra det gamle kongeslot til Gurrehus.

Ifølge Helsingør Leksikon placerede man, mens Gurre slot stadig var i fuld funktion, en natstald til slottets gæster oppe på plateauet vest for slottet, ikke langt fra Gurrehus nuværende placering.

Det nuværende Gurrehus blev opført i 1882 tegnet af arkitekt Charles Abrahams og har efterfølgende blandt andet været ejet af Prins Georg.

Nedslag

De seneste år har Gurrehus været ejet af Anders Vestergaard-Jensen. Han havde slottet til salg i 2013 for hele 100 millioner kroner. Den pris omfattede dog en gennemgribende renovering og anlæg af en slotshave. I 2018 var Gurrehus uden barokhave til salg for 58 millioner kroner.

Heller ikke dengang blev der fundet en køber, og nu er den store ejendom til salg for 52 millioner kroner.

Se boligen indefra her.

Artiklen sidst ændret: 13. juni 2019 14:18

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018