Mathias Møller skifter fra Århus Håndbold til Nordsjælland Håndbold. (Privatfoto)

Af Andreas Mayerhofer

Playmaker fuldender Nordsjælland Håndbolds trup

Nordsjælland Håndbold henter Mathias Møller i Århus Håndbold og har nu truppen klar til den kommende ligasæson.

HÅNDBOLD: Nordsjælland Håndbold har tegnet kontrakt med ungdomslandsholdsspilleren Mathias Møller, der skal være playmaker på ligaholdet efter sommerferien.

Det 21-årige stortalent, der kommer til fra Århus Håndbold efter et år som udlejet til Tønder Håndbold, bliver umiddelbart den sidste tilgang for Simon Dahls mandskab.

Nordsjælland Håndbold har sagt farvel til vældig mange profiler efter sæsonen 2018-2019, men er også hentet ni nye spillere ind. Nu er der 16 hovedsageligt unge spillere i truppen, og flere kommer der ikke til.

– Vi har bygget en spændende og ung trup op, og Mathias Møller er spilleren, som fuldender det hold, som vi gerne vil have med ind i den nye sæson, siger sportschef Jørn Blom.

Det er rutinerede kræfter som Dan Beck-Hansen, Lasse Uth og Mike Jensen, der har forladt NH, mens de “nye drenge i klassen” er store talenter men generelt uden den store ligaerfaring.

– Det er et ungt hold, men det passer meget fint med den strategi vi har lagt for fremtiden, og med Simon Dahl som træner har vi en unik tilgang til ungdomslandsholdets spillere, og dem er vi sikre på, at vi kan udvikle og styrke de her dygtige drenge. Vi er overbeviste om, at vi har et hold med ligakvalitet, men det er klart, at vi skal ud og kæmpe hårdt, siger Jørn Blom.

Den nye spiller glæder sig til at komme i gang i sin nye klub, og han er godt klar over, at han skal være med til at tegne butikken.

– Det er som en ny start for klubben, og det bliver sjovt at være med til. Det er et helt nyt hold og derfor en udfordring, og jeg håber, at vi unge spillere får lov til at præge truppen, udtaler Mathias Møller, som 1. juli indleder sin treårige kontrakt.

Playmakeren var sidste sæson udlejet fra Århus Håndbold til TM Tønder Håndbold i 1. division for at udvikle sig via spilletid, og dén udvikling vil han fortsætte i Nordsjælland Håndbold, som han har valgt dels fordi klubben har et godt ry for at udvikle unge spillere, dels fordi han på adskillige U-landshold har haft NH-‘s nye cheftræner, Simon Dahl, som assistenttræner.

Simon Dahl er også godt tilfreds med den nyeste spiller:

– Mathias er en utrolig spilintelligent playmaker, der er dygtig til at sætte medspillerne i scene, og han er en målfarlig herre. Det store vindergen, han besidder, vil vi få meget glæde af i Nordsjælland Håndbold såvel til træning som til kamp, siger han i en pressemeddelelse.

Ni nye på knapt 21 år i gennemsnit

27-årige Simon Dahl er Herreligaens yngste cheftræner, og han får et særdeles ungt holdt, hvor der er kommet ni nye spillere ind i alderen 17-25 år.

De har alle repræsenteret Danmark, Norge eller Sveriges ungdomslandshold.

– Kunsten bliver at blande ungdommens gå-på-mod med den erfaring, som andre spillere i truppen har. Vi har fået en masse spillere, der er på niveau med hinanden og de kan så meget. Dét giver os mange muligheder og gør det meget spændende, udtaler Simon Dahl.

Simon Dahl og Nordsjælland-truppen har et par måneder at gøre sig klar til den nye sæson, der indledes i begyndelsen af efteråret.

Artiklen sidst ændret: 13. juni 2019 12:42

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har du spillet padel-tennis?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu