Strandene skal bruges endnu mere


Af Helsingør Dagblad

Gummistranden i Helsingør.

Den 30. juni er der for første gang Store Stranddag på Gummistranden og Espergærde strand, hvor alle er inviteret.

STRANDDAG: i sommerperioden valfarter folk til stranden for at sole sig og for at nyde havet. Store Stranddag er et ny lokalt arrangement, hvor formålet er at vise, hvad man kan lave på stranden, når det ikke er 25 grader og høj sol. Målet er også at skabe liv, fællesskab og glæde på strandene uden for sommersæsonen.

Store Stranddag er støttet Nordea Fonden, og det er DGI Nordsjælland og Helsingør Kommune, der samarbejder om at få de fire stranddage på plads.

Det er op til de frivillige, hvilke aktiviteter der skal være på dagen, og hos DGI Nordsjælland har man meget store forventninger til de fire stranddage.

– Flere undersøgelser viser, at danskernes foretrukne sted at bevæge sig er naturen. Store Stranddag giver børn og voksne en unik mulighed for at opleve en bred palet af, hvordan man kan være aktive sammen i den kystnære natur. Det er mit håb, at deltagernes oplevelser i løbet af de fire Store Stranddage kan få endnu flere nordsjællændere til at bruge naturen aktivt fremover. Og gerne hele året rundt, siger Per Frost Henriksen, der er formand i DGI Nordsjælland.

Takker de frivillige

Den 30. juni er første Store Stranddag, hvor man udover at få sand imellem tæerne også kan opleve yoga, komme på sanketur og spille strandfodbold eller stå på paddleboard.

Om Borgmester Benedikte Kiær ender på et paddleboard, må tiden vise, men hun ser i hvert fald allerede nu frem til de fire dage.

– Jeg glæder mig til Store Stranddag, hvor vi skal nyde den mangfoldighed af aktiviteter, der kan finde sted på vores dejlige strande. Der er nemlig rigtig meget man kan foretage selvom det ikke er traditionelt strandvejr. Samtidig vil jeg gerne på forhånd takke vores fantastiske frivillige og foreninger, der er med til at give alle en god oplevelse og tak til DGI Nordsjælland for et godt samarbejde, siger Benedikte Kiær-

Stranddagene foregår på Grønnehave Strand (Gummistranden), Espergærde og Hornbækstrand. Det er gratis at deltage, og alle kan være med.

Har du eller din forening lyst til at bidrage med en aktivitet eller som frivillig på en af stranddagene, så kontakt Ida Hvelplund fra Helsingør Kommune på ida.hvelplund@dgi.dk.

Artiklen sidst ændret: 17. juni 2019 10:37

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018