Toms skifte: Fra elitesprinter til rickshawpilot


Af Helsingør Dagblad

Den tidligere Tour de France-stjerne Tom Boonen er i gang med et helt anderledes etapeløb, der mandag førte ham til Helsingør.

HELSINGØR: Da belgiske Tom Boonen var en af verdens bedste cykelryttere kom han verden rundt, men han synes, at han så for lidt til den.

Det har han valgt at tage revanche for, efter at være stoppet som professional rytter. Han laver nu en serie for en belgisk TV-kanal om cykelkultur i forskellige lande.

Derfor kunne man tirsdag igen møde Tom Boonen på en cykel i Danmark. Ikke i forbindelse med et klassisk cykelløb, men i det særlige løb Øresund Rundt.

Her er Tom Boonen en af ti rickshaw-piloter, der sørger for at bringe ældre frem mod målet.

Det er foreningen Cykling uden alder, der arrangerer Øresund Rundt. Her transporteres 36 personer i 10 rickshaws på tre dage rundt fra Vedbæk over Helsingør og Helsingborg til Bjärred nord for Malmø.

Den samlede strækning er 125 kilometer.

– Nu hvor jeg ikke længere er professionel cykelrytter, vil jeg rejse ud i verden igen, og besøge lokalsamfund og mennesker for hvem cyklen har en vigtig plads i deres liv. Denne gang vil jeg have ægte samtaler med ægte mennesker, hvis historier og liv kan inspirere andre. Jeg vil dykke ned i forskellige kulturer for at opleve cyklens store kraft på tæt hold, siger Tom Boonens.

Passagererne på cyklerne er ældre og personale fra plejehjem. I pedalerne er frivillige cykelpiloter og frivllige fra de ældres familie.

Øresund Rundt startede på Vedbæk Skole mandag formiddag. Efter stop i Krogerup og på Kronborg fik deltagere en kort rundvisning i Helsingør af Henrik Norrild, der er en af de lokale kaptajner. Herefter gik turen videre med færge til Helsingborg.

Helsingør kommune er repræsenteret med to hold fra holdsvis Kristinehøj og Birkebo. Fra Kristinehøj deltog Henrik Norrild som pilot. Hans Henrik Jørgensen og Grete Sparevohn var passagerer sammen med Anette Jensen, der er ansat på Kristinehøj. Fra Birkebo var Gurli Hofmann og Emil Nielsen med som passagerer, mens Liselotte Hermansen og Pernille Klitgaard var med som personale.

Cykling uden alders Øresundstur sponseres af en række parter, blandt andre SuperBrugsen i Humlebæk, Krogerup Højskole, Strandvejsristeriet og ForSea.

Artiklen sidst ændret: 18. juni 2019 09:06

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018