2.600 løber ironman i Helsingør på søndag


Af Helsingør Dagblad

Spansk triatlet er favorit blandt herrerne ved søndagens KMD Ironman i Helsingør. Hos damerne er Helle Frederiksen det bedste danske bud.

HELSINGØR: Tilmeldingen til KMD Ironman 70.3 European Championship er nu afsluttet, og deltagerantallet lander omkring 2600.

– Vi var meget tæt på at have udsolgt, men der blev lige plads til alle tilmeldte, fortæller Mille Jensen fra Ironman Denmark, der arrangerer KMD Ironman. Dermed når man næsten samme deltagerantal som sidste år, hvor arrangørerne måtte melde udsolgt halvanden uge før tid.

Der stiller en stærk elite op til løbet. Storfavorit er uden tvivl den 36-årige spanier Javier Gomez-Neuer, der allerede har en stribe verdensmesterskaber på resultatlisten. Senest fra i maj, hvor han i sin hjemby Pontevedra vandt den lange distance.

Spanieren har blikket stift rettet mod de olympiske lege i Tokyo i 2020, hvor han håber at forberede den sølvmedalje han allerede vandt i 2012. I 2016 kom han ikke til start da han brækkede sin albue i et styrt under træningen.

– Jeg tog min første titel på en olypisk distance tilbage i 2007 i København. 12 år senere går jeg eftrer endnu en titel, siger Javier Gomez-Neuer.

Der er ingen danskere, der ventes at gøres sig gældende til løbet i Helsingør. Patrik Nilsson er dog tæt på. Han er svensker, men bor i Danmark. Han skal i øvrigt overrække medaljer til den korte distance, minitriatlon 4:18:4, der finder sted om fredagen.

Patrik Nilsson har tre gange vundet Copenhagen Ironman og vandt i april Ironman Texas, hvor han forberedede den hidtidige tidsrekord.Men han mangler en succesoplevelse i Helsingør:

– Jeg har startet konkurencen to gange før men er aldrig kommet gennem cykelløbet. Men atmosfæren har været fantastisk, og jeg kan ikke vente til jeg kommer tilbage, og denne går også når til mållinjen.

Den amerikanske triatlet Rudy van Berg skal heller ikke afskrives.

– Dette er tredje gang jeg kæmper i Helsingør, og jeg ser meget frem til at forsvare min titel, siger han selv.

Også den britiske triatlet Adam Bowden er blandt dem, der vil kæmpe med om sejren. Han blev nummer to sidste år

Hos kvinderne vil Helle Frederiksen forsøge at vinde Europamesterskabet. Hun er den danske kvinde, der har gennemført den rigtige triatlon hurtigst og er de sidste to år sluttet på andenpladsen i løbet i Helsingør.

– Jeg ser virkelig frem til at konkurrere i Helsingør for tredje år i træk. Som til alle store mesterskaber har jeg gjort, hvad jeg kunne for at stå på startstregen så velforberedt som muligt, så jeg kan kæmpe om titlen. De sidste 2 år er jeg blevet ‘runner-up’, så jeg er meget motiveret til at komme et skridt højere op, siger hun.

Blandt de hårdeste konkurrenter er britiske Holly Lawrence og svenske Sara Svensk.

KMD Ironman 70.3 European Championship Elsinore finder sted søndag den 23. juni.

Triatleterne skal først svømme 1.9 kilometer i havnebassinet. Herefter cykles der 90 kilometer. Endelig løber triatleterne en halvmaraton.

De første mænd springer i havnebassinet klokken 08.30, efterfulgt af de første kvinder klokken 08.33.

Det ventes at den første mand krydser formentlig mållinjen kort tid efter klokken 12.

Sidste års mandlige vinder Rudy van Berg brugte 3 timer og 40 minutter, mens australske Melissa Hausschildt brugte 4 timer og 7 minutter.

Artiklen sidst ændret: 19. juni 2019 14:07

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018