Jens Per Nielsen var skoleleder for unge og voksne i sammenlagt 30 år.

Af Pernille Hermann

Den gamle rektor fylder 70 i dag

TIL LYKKE: Jens Per Nielsen, tidligere rektor for Espergærde Gymnasium og HF, fylder i dag 70 år.

Jens Per Nielsen blev selv student i Lyngby og tog sin uddannelse med dansk som hovedfag på Københavns Universitet. Han begyndte som adjunkt i Greve, men kom i mange år til at arbejde med voksenundervisning, herunder som forstander for Helsingør VUC 1986-1989.

Efter et par år i Undervisningsministeriet kom han i 1993 til Espergærde, i første omgang som rektor for HF og VUC og fra 1995 også for gymnasiet. I 1996 blev han ridder af Dannebrog.

Det blev til næsten 19 år i Espergærde, inden han gik på pension i 2012. Også dengang var var Espergærde Gymnasium og HF et populært valg blandt unge fra hele Nordsjælland, men den afgående rektor sluttede af med en opsang til forældrene om også at overveje de mere erhvervsrettede uddannelser. Ikke alle unge hører hjemme i gymnasiet, fastslog han.

Som pensionist har Jens Per Nielsen udviklet materiale og et mentorprogram til ansættelse af nye rektorer, og så er han ivrig tennisspiller. Desuden deler han sin interesse for musik og billedkunst med hustruen Helle Göttsche, der er cand. mag. i dansk og kristendom.

Parret bor dels i Nivå, dels i deres hus i Calabrien, der er Italiens støvlenæse. Her leves livet med cykel- og vandreture i bjergene, og det er også der, fødselsdagen bliver fejret.

På hjemmesiden Jensper.dk har fødselaren blandt meget andet skrevet Espergærde Gymnasiums histore.

Artiklen sidst ændret: 25. juni 2019 05:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har du spillet padel-tennis?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu