Af Pernille Hermann

Pas på rådyr på vejene – flere er påkørt lokalt

Læs her, hvad du gør, hvis det sker for dig.

HELSINGØR: Det lader til, at der er forvildet flere rådyr fra skoven til beboelse, især i de områder, der er tæt ved skov og vand.

Denne tid på året leder bukkene efter territorium, og de vandrer ofte væk fra skovens trygge ro. Haveejere er vågnet op til rådyr i haven, og dyrene kommer tilbage, hvor der er noget at spise.

Desværre er dyrene ikke vant til trafik, og med en kombination af uopmærksomme billister, der måske også kører for stærkt, rammes disse dyr ofte på vejene.

Forleden blev et rådyr påkørt på Ndr. Strandvej i Højstrup, og inden for de seneste to uger er der ramt rådyr på Esrumvej, Hornbækvej og Klostermosevej.

Vær opmærksom

Dyrenes Beskyttelse har tre råd til at undgå påkørsler af rådyr:

– Sæt farten ned, når du i skumring, nat eller dæmring kører gennem områder, hvor der er skov, eng, levende hegn eller lignende langs vejen.

– Hold øje med reflekser fra dyrenes øjne. Ser du et dyr ved vejen, så sæt farten helt ned.

– Et rådyr kommer ikke altid alene. Ser du én hoppe over vejen, så tro ikke, at faren er drevet over. Der kan godt komme flere.

Ring 1812 efter hjælp

Skulle uheldet være ude, at man rammer et dyr i trafikken, råder vi til ansvarligt at stoppe og tilse dyret. Både hvis det stadig er på stedet og i live, eller man ikke kan finde dyret, er der disse tre råd:

– Ring til Dyrenes Vagtcentral 1812

– Lyt godt efter, og følg Vagtcentralens anvisninger

– Bliv ved det nødstedte dyr, indtil dyreredningsbilen ankommer. Men vent i bilen. Menneskers nærvær stresser dyret.

Er der et dødt dyr på vejen, kan man ringe til FALCK. De har en aftale med Helsingør Kommune om at afhente døde dyr der ligger på vejene i kommunen.

Artiklen sidst ændret: 26. juni 2019 05:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har du spillet padel-tennis?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu