Af Jesper Munch Nielsen

Blog: Tak til frivilligheden

Tikøb dæk 19/20, 20-25.000 win win 1752517

Meld dig selv

DEBAT: Sommerferien står for døren – det betyder for langt de fleste tid til afslapning, tid til familien og tid til at gøre, hvad der gør en allermest glad. Det kan være at opleve alene eller sammen med andre, at gøre noget for en selv eller noget for andre. Heldigvis ønsker mange at gøre noget for andre. Derfor kan vi i Helsingør Kommune tilbyde mange forskellige ting og arrangementer hen over sommeren. Nogle arrangementer er kommunen med inde over at arrangere, andre drives helt og holdent af forskellige organisationer med et stærkt sæt af frivillige bag. Det sås f.eks under Kronborg stafetten, Ungdomsskolens årlige musical, KMD Iron Man, Stafet for Livet osv. Det vil ses under Hornbæk Havnefest, Kronborg Cup, Sundtoldsmarkedet osv., som alt sammen vil finde sted her i løbet af sommeren. Ingen af disse arrangementer vil kunne løbe af stablen uden et enormt engagement af frivillighed. Uden de frivillige vil intet kunne realiseres. Desværre oplever mange foreninger, det er svært og bliver sværere at skaffe frivillige nok. Mange føler måske, det er nok bare at betale kontingent, og så har de krav på diverse ydelser. Mange tænker ikke på, at de fleste trænere ude i klubberne faktisk er frivillige og, at materiel kun kan købes ved, at klubber og foreninger tjener en skilling ved at stille op som frivillige her og der.

Hvordan er det kommet dertil?

Bør vi ikke kunne afsætte tid til at indgå i frivilligheden og ikke kun have nok i os selv?

Det er igennem frivilligheden, vi virkelig kan føle, vi gør en forskel. Ikke kun for egen vindnings skyld, men for andre. Det er igennem frivilligheden, vi er en del af et fællesskab. Og at være en del af et fællesskab er vigtigt både for ung som for gammel. Vi har alle brug for at føle os nyttige i vores liv. Vi har brug for at være en del af fællesskaber i vores liv. Vi har alle brug for frivillige i vores liv. Til at babysitte, hjælp til at klippe hæk mv. – ja, med mange ting, som måske betegnes som vennetjenester. At stille op som frivillig i en forening, organisation, institution er også en slags vennetjeneste – en tjeneste, man kan give sig selv. Den glæde, man modtager ved at hjælpe andre eller være en del af noget sammen med andre, er uvurderlig og i sidste ende til gavn for især ens egen skyld. Så sig tak næste gang du møder en frivillig, som sætter tid af til, at netop du kan få en god oplevelse. Og endnu bedre – meld dig selv som frivillig. Du får en god oplevelse – både før, under og efter – det ved jeg.

God sommer til alle.

Artiklen sidst ændret: 12. juli 2019 15:32

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Autoflex Autopartner 383167, 1754257 15-20.000 win, maj 19/20

Job i Nordsjælland

Skydeselskabet 373553 april 19/20. 10-15.000 win win. 1751627
Louise Klinikken, 397931, 1754223, 10-15.000  win maj 19/20
Malerfirmaet Nordkysten april 19/20 15-20.000 win win 1752452
Kaiser april 19/20 15-000 win banner. 4 forskellige ældre sky, flæsk logo, aften midt/bund, smørrebrød side  175163520.
Murer Mads Jessen Jensen april 19/20 20-25.000 win 1752360

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu