Af Claus Kjærsgaard

Hornbæk Havnefest vender tilbage til rødderne

Nsnet.dk – læs online

Der bruges færre penge på musikken, børneaktiviteterne opgraderes og der kommer flere plask til slidskeræset, når Hornbæk Havnefest finder sted den sidste weekend i juli.

HORNBÆK: – Vi har skruet meget ned for musikbudgettet, men jeg synes ikke vi har skruet ned for kvaliteten, siger Peter Poulsen, Han er formand for Hornbæk Havnefest bestyrelse, og er godt tilfreds med årets program. Hornbæk Havnefest finder sted fra fredag den 26. juli til og med søndag den 28. juli. Festen har med få undtagelser fundet sted hvert år siden 1861 og er dermed en af landets ældste havnefester.

Posten er rystet

Det bliver dog en havnefest, der i år har rystet posen og fornyet konceptet lidt.

– Vi fik en del kritik sidste år, og den har vi lyttet til, siger Peter Poulsen.

Billetpris sat ned

Kritikken ramte havnefesten, da man valgte at sætte entréprisen op lørdag, hvor man bød på to store navne. Dels, fordi man syntes at folk fik lidt mere for billetten endn normalt, men også som et led i et forsøg på at tjene flere penge til de frivillige foreninger.

– På grund af kritikken satte vi os bagefter ned og kiggede på vores koncept,. fortæller Peter Poulsen.

Resultatet blev, at havnefesten nu har den samme entré hver dag. “Og den er så lav , at man skal bøje sig ned for at for øje på den”, lyder Peter Poulsens beskrivelse af de 80 kroner for voksne og 40 for børn, der skal betales ved indgangen.

Det skal sammenlignes med de 180 kroner, der var prisen lørdag aften sidste år.

Samtidig med prisnedsættelsen har havnefesten skiftet musikalsk spor. Man vil ikke længere gå efter forholdsvis dyre topnavne, men i stedet fokusere på mere lokale navne. Og det er gode navne, påpeger Peter Poulsen og remser op i flæng: Gasbox, Læderhalsene, Beverly Hills Orchestra, Sunshine Boys, Sweet Charlie 5 og Hallberg & Friends og mange flere.

Mere for børnene

Trods stilændringen håber arrangørerne stadig at man kan havne på et overskud på godt 250.000 kroner.

– Vi har lagt et ret stramt budget, så jeg er ret fortrøstningsfuld. Men det kommer selvfølgelig an på vejret, siger Peter Poulsen.

Musikken er ikke det eneste der er nyt. Lige som tidligere er der underholdning for børn, men i år har man opgraderet den. Der vil være ansigtmaling, krabbe- og sildekasseræs og hospitalsklovne ved Strandlegepladsen.

Børnenes fest er dog også på Store Scene, hvor der søndag er koncert med Mek Pek og Anna Spejlæg.

En anden fast tradition er plankedysten, men den er i år blevet flyttet lidt, så den nu ligger mellem koncerterne med Læderhalsene og Beverly Hill Orchestra om lørdagen. Det kan måske få flere til at blive og spise på pladsen.

“Fredsfisken” kommer

Her er der også nye retter på menuen. Efter fem år har “Piratbaren” valgt at tage en pause. Den afløses af “fredsfisken”, en vegetar- og veganerbar, som Peter Poulsen tror mange vil blive glade for, at dømme efter en megt vellykket prøvesmagningsaften.

Lørdag er der også den klassiske damefrokost. Her er plads til 300 gæster, og der plejer at blive udsolgt, så man skal ikke vente for længe med at reserve pladserne.

Mere plask søndag

Søndag er der traditionen tro slidskeræs, og denne gang kommer der mere gang i den end tidligere. Efter et par år med tre til fem deltager er der foreløbig otte tilmeldte både til det klassiske ræs, hvor der kun er én vinder – til gengæld er der rigtig mange, der bliver våde.

Ud over at være en af Danmarks ældste havnefester er Horonbæk Havnefest også den største begivenhed i Helsingør Kommune, der er drevet af 100 frivillig arbejdskraft. 400 frivillige arbejdere sørger for at den tre dage lang havnefest kan gennemføres.

Unge frivillige søges

Kun på et enkelt område kunne havnefesten godt bruge lidt flere frivillige hænder, gerne unge og stærke. Det drejer sig om depotholdet, der leverer mad og drikevarer til madboderne, og man kan stadig nå at melde sig, fortæller Peter Poulsen.

Overskuddet fra havnefesten går i øvrigt ubeskåret til ungdomsarbejdet i Hornbæk Bådeklub og Hornbæk IF.

Hornbæk Havnefest indledes fredag den 26. juli klokken 17. Klokken 21.30 søndag den 28. juli bliver der sagt farvel og på gensyn i 2020.

Man kan læse det fulde program på hornbaekhavnefest.dk.

Artiklen sidst ændret: 12. juli 2019 05:15

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Borgerkroen 379696, 1754488 10-15.000 win juni 19/20

Job i Nordsjælland

Strejf, 220955, 1753384, logo banner
Scan Rejser  374263, 1751636,  win 1, aug 19/20
Nybolig april 19/20 10-15.000 win 1753046
Restaurant Helsingør Golf, maj 19/20, 10-15000 win 1752529
Rasmus Ebbe 388428, 25.000 win win 19/4 18-april 19. 15-20.000 1/4 ’19 1 år frem 1752372

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu