Af Kirsten Moth

Ingen kan stå for Smutti

Bruuns rengøring side 25.000 april 17 og 1 år frem win win 1722013

– Det er den perfekte måde at holde ferie på og finde ro, siger Jonna og Brian Simonsen, der gæster Helsingør Camping med den minimale veteran-campingvogn, trukket af deres Ford Mustang, begge dele fra 1967.

TURISME: De vækker opsigt, hvor de kommer frem. Også her på campingpladsen i Helsingør, hvor “Smutti” charmer sig ind på alle, der får øje på hende. Smutti ligner nærmest en dukkehus-version af en campingvogn i sammenligning med de gigantiske topmoderne rullende mobilhomes, som ellers fylder godt op i camping-landskabet.

– Back to basic, i hvert fald på mange måder. Der er lige præcis det, man har brug for på en ferie og ikke mere. Det er sådan, man holder den bedste ferie og slapper mest af, siger Jonna og Brian Simonsen, der ejer den lille charmerende, opsigtsvækkende campingvogn med de helt usædvanlige mål. 2,5 meter i længden og 1,80 meter i bredden.

Simonsens er i disse dage på besøg i Helsingør, hvor de bor på Helsingør Camping og har planlagt en række udflugter til områdets seværdigheder.

Petit blev til Smutti

Den lille danskbyggede campingvogn bliver trukket af en Ford Mustang i den originale mørke bordeaux-farve. Den kom til Danmark fra Californien for 10 år siden. Den er fra 1967, samme år, som den lille campingvogn blev bygget hos firmaet M.K. Pedersen i Kolding.

Begge dele har Simonsens erhvervet gennem Den Blå Avis samt det lille fortelt, der er monteret på “Smutti”, oprindeligt kaldet Petit fra virksomheden i Kolding.

– Men Petit var der ingen, der vidste, hvad betød, og så blev det til Smutti, fortæller Brian Simonsen.

M.K. Pedersen i Kolding byggede oprindeligt lastbiler og midt i 60’erne begyndte firmaet at lave campingvogne. En produktion, der fortsatte helt frem til 1980’erne.

Originalt inventar

I Simonsens campingvogn står alt intakt fra den oprindelige indretning, blandt andet med det “berømte” originale isskab, hvor man kunne lægge isposer ind for at holde det koldt.

Parret har været så heldige at få en plads lige ud til stranden og med fuld panoramakig til Øresund, mens de er i Helsingør.

– Det dejlige ved Helsingør Camping er, at det hele er så afslappet og rart her. På de større, mere moderne pladser skal man have koder, chips, bomme og så videre. Det er der intet af her, siger Jonna Simonsen.

Jonna og Brian Simonsen kommer fra Løsning mellem Horsens og Vejle og har i 26 år drevet deres eget firma med udlejning af festtelte, service og andet til festbrug.

– Vi har en hverdag, hvor det hele går rimeligt stærkt. Derfor skal der ske noget helt andet, når vi har fri og holder ferie. Livet med vores lille camingvogn og Mustang’en tiltaler os meget. Så kommer vi helt ned i gear. Men man skal være indstillet på at snakke, når man kører rundt med det her. Mange kommer jo hen og vil gerne slå en sludder af, fordi de ser noget, der fremkalder minder. Heldigvis er det altid gode minder, så for os er det bare hyggeligt, siger Brian Simonsen.

København

Under opholdet i Helsingør har parret blandt andet været på Fredensborg Slot, hvor der om sommeren også er mulighed for at komme ind og se Dronning Margrethes private gemakker. De har været på Kronborg og en dag i København, hvor de havde bestilt tid til et besøg i Folketinget.

På turisternes ønskeseddel står stadig Frederiksborg Slot, før ferieturen går videre til fortet ved Charlottenlund, hvor Smutti parkeres i nogle dage. Herfra skal København udforskes.

Artiklen sidst ændret: 18. juli 2019 10:47

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Møllebakkens fysioterapi 501399, 1755826 win 10-15.000 visninger sep 19/20

Job i Nordsjælland

Skydeselskabet 373553 april 19/20. 10-15.000 win win. 1751627
Snedker Martin Olsen 375317, 1753662, win 1 aug 19/20
Borgerkroen 379696, 1754488 10-15.000 win juni 19/20
Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753436, alt bestilt 2x
Trykkeriloftet/Kasper Adrian 500319, 1753689, 15-20.000 win maj 19/20

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu