Af Tine Zedeler

Børnenes Hus summer af aktiviteter

Børnenes Hus i Fiolgade lægger i denne og næste uge adresse til kreative og hyggelige aktiviteter for børn, der ikke er ude at rejse. Og der er plads til flere, fortæller projektleder Hanna-Zoéy T. Tyge fra Frivilligcenter Helsingør.

HELSINGØR: Det er ikke mere end et par måneder siden, at Børnenes Hus i Fiolgade åbnede. Derfor er det også første gang, at huset lægger adresse til en af kommunens sommerferieaktiviteter.

Børnene kan blandt andet deltage i et kreativt værksted, hvor de kan lave deres eget papmacheansigt, som bagefter skal dekoreres. Planen er, at de færdige papmachehoveder, som i bedste genbrugsånd er lavet af gamle aviser fra Helsingør Dagblad, skal hænges op og pryde hoveddøren.

– Vi vil rigtig gerne vise, at det er børnenes hus, og det her er en sjov måde at gøre det på. På den måde er børnene selv med til at sætte deres præg på huset, fortæller Hanna Zoéy T. Tyge, projektleder, Frivilligcenter Helsingør.

Keramiker

En af de frivillige voksne, der har meldt sig til at deltage og hjælpe børnene i gang med værkstedsaktiviteterne, er den erfarne keramiker Christa Julin, som sammen med sin mand flyttede til Helsingør i december sidste år.

Parret har tidligere været bosat i Hareskovby, hvor Christa Julin også havde eget keramikerværksted.

– Jeg kan godt lide at være sammen med børn og trængte til at have noget i fingrene, fortæller Christa Julin.

Også Selma Nylev fra Humlebæk på 19 år, som lige er blevet færdig som student, har meldt sig som frivillig. Hun har også tidligere hjulpet til i forbindelse med fællesspisningsarrangementer i Familiecafeen i Frivilligcenteret.

– Det er rart at lave noget med hænderne efter at have læst til eksamen, og så synes jeg også, det er sjovt og hyggeligt at være sammen med børnene. Jeg kan godt lide at hjælpe, fortæller Selma Nylev.

Dragehoved

Et af de børn der deltog i onsdagens aktiviteter, var Scott Sandø Ebbe på 10 år. Han bor til daglig i Brøndby Øster, men er i øjeblikket på besøg hos sin moster, der deltager i aktiviteterne i Børnenes Hus som frivillig.

– Det er rigtig hyggeligt at være med. Jeg er i gang med at lave et papmache-ansigt, som forestiller en drage. Den er udstyret med et aflangt hoved. Jeg skal også være med i morgen. Her skal jeg male ansigtet, fortæller han.

Mad over bål

Sommeraktiviteten byder på fælles frokost hver dag, som når vejret er til det, bliver tilberedt over bål i haven.

Dagens frokost er pandekager med forskelligt fyld og snobrød.

– Vi prøver på at finde på noget nyt at lave hver dag, så det ikke bliver det samme, fortæller Hanna-Zoéy T. Tyge.

Der er tilmeldt omkring 10 børn i sommeraktiviteten, som finder sted i denne og næste uge, hvor kommunens fritidshjem holder lukket. Der er plads til ferie, fortæller projektlederen.

– Vi vil rigtig gerne have der kommer nogle flere børn. Hvis man gerne vil deltage, er det fint lige at kontakte mig i forvejen, så vi ved, hvor mange vi bliver, fortæller Hanna-Zoéy T. Tyge.

Hun kan kontaktes på telefon: 60570474.

Artiklen sidst ændret: 18. juli 2019 10:46

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har du spillet padel-tennis?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu