- Jeg har fået forbud mod at tage mere med hjem fra mine rejser - vi har rigeligt, siger Erik Sørensen, der her ses i stuens "etniske hjørne". Foto: Lars Johannessen.

Af Pernille Hermann

Fra Højstrup til Himalayas spidser

Farvel til erhvervslivets øverste top har ført Erik Sørensen verden rundt på svimlende ekspeditioner.

TIL LYKKE: Erik Sørensen, eventyrer og tidligere topdirektør i erhvervslivet med bopæl i Højstrup, fylder i dag 75 år.

Erik Sørensen er fra Randers, civilingeniør med speciale i kemi og HD i finansiering og kredit, og tilbragte karrierens første 25 år på forskellige chefposter i Novo – de sidste femten år i koncerndirektionen.

Herfra kom han til Christian Hansen Group som administrerende direktør i ti år frem til 2005, hvor han valgte at skippe alle sine topposter i ervervslivet – herunder hovedbestyrelsen i Dansk Industri, formandskabet i Maersk Medical og bestyrelsesposter i Hempel, Radiometer og SAS.

Lige siden 1974 har Erik Sørensen boet i villaen ved Sommarivastranden med sin kone Birgitte og fire børn, som alle er blevet i – eller vendt hjem til – Helsingør. Der er nu seks børnebørn.

Som 60-årig begyndte Erik Sørensen at løbe maratonløb, og den tidlige pensionering blev startskud til stribevis af ekspeditioner ud over kloden.

Den første gik til Antarktis, og i motorsejleren “Bat” har han udforsket hele Norgeskysten og adskillige andre mål i Skandinavien og Nordeuropa sammen med to gode venner, 20.000 sømil i alt.

Mere eksotisk var rejser langs hele Silkevejen med dens handelsstationer fra øst til vest, og de seneste fem år har lokket med trekking på Himalayas højeste tinder og fotosafari efter fugleliv på Galapagos, Madagascar og Afrika.

Læs interview med Erik Sørensen i lørdagsavisen.

Artiklen sidst ændret: 20. juli 2019 09:51

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har Helsingør kommune brug for en Sociolance, der er en ambulance med en socialfaglig medarbejder og en paramediciner, der tager sig af socialt udsatte?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu