Af Claus Kjærsgaard

DM Revanche: August Holmgren vandt Leschly Cup

For 14 dage siden tabte August Holmgren DM-finalen til Christian Sigsgaard, men lørdag var det hans tur til at vinde den indbyrdes duel.

SNEKKERSTEN: Med cifrene 6-3 6-4 vandt August Holmgren lørdag Leschly Cup i Århus. Dermed sikrede han sig en præmie på 20.000 kroner. På vej imod finalen slog den 21-årige spiller fra Snekkersten så gode spillere som Niels Heise Kjærsgaard, Anders Grinderslev og Tobias Lenz. Det er dog nok sejren over finalemodstanderen han glæder sig mest over. På den anden side af nettet var modstanderen nemlig Christian Sigsgaard. Han er holdkammerat med August Holmgreen i Gentofte Tennisklub, men er også manden, der forhindrede August Holmgren i et genvinde sit danske mesterskab. I DM-finalen vandt Christian Sigsgaard klart med 6-2 og 6-1.

Lørdag var rollerne byttet om i Leschly Cup-finalen. Her spillede August Holmgren langt mere aggressivt og sikkert end ved DM. Han pressede Christian Sigsgaard godt i baghånden, og Sigsgaard fik hverken sin flade baghåndsslice eller sin hårde flade forhånd til at fungere effektivt.

Som en konsekvens var August Holmgren sikker i sin serv, der kun blev brudt en enkelt gang. Det var i andet sæt, hvor Christian Sigsgaard efter at have tabt første sæt, og at have fået brudt sin serv i andet sæt brød tilbage. Det fik dog ikke nogen betydning, da August Holmgren benyttede den næste lejlighed til at bryde til sejren.

At sejren er stor og markant fremgår af det faktum, at Christian Sigsgaard lige nu er en af de fem bedste collegespillere i USA. Han går på college i Texas og hans hold vandt det amerikanske collegemesterskab i maj. August går på college i San Diego. Han nåede kvartfinalen i double med sin makker Joel Gamerov fra Sverige i det amerikanske collegemesterskab også i maj, der blev spillet i Florida. Det var første gang at et par fra Augusts University of San Diego nåede kvartfinalen. Og de er nu medlemmer af den fornemme klub All Americans.

August er i Danmark frem til den 30.august, hvor han vender tilbage til San Diego.

Lørdag den 27.juli rejser han til Agadir i Marokko og spiller kvalifikation til en mindre ATP-turnering. Hvis han vinder to kvalifikationskampe kommer han i hovedrunden. Her skal han vinde yderligere to kampe for at optjene de vigtige ATP point, der giver direkte adgang til de større turneringer.

Man kan se August Holmgren spille for sin klub, Gentofte TK, lørdag 10/8, lørdag 17/8 og søndag 18/8. Det forventes, at Gentofte TK deltager i slutspillet om det danske holdmesterskab i tennis på KBs baner 23-24/8.

August Holmgren har endnu to år på University of San Diego, hvor han ud over tennis får en bachelor med skuespil som hovedfag og dansk som bifag.clk

Artiklen sidst ændret: 22. juli 2019 12:48

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Er det rimeligt at tilbyde beboerne i Nøjsomhed/Sydvej op til 40.000 kroner for at acceptere opsigelser af deres lejemål?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu