Af Claus Kjærsgaard

Sådan fik Espergærde – en del af – en cykelsti

Keld Olsen fra Espergærde Byforening glæder sig over at en dårlig nyhed blev vendt til en god på Mørdrupvej

ESPERGÆRDE: Man skal rose kommunen, når der er anledning til det, så det gør Keld Olsen fra Espergærde Byforening. Selv om det startede med en overraskele og en utilfredshed.

Det handler om Mørupvej, og her er Keld Olsens beskrivelse af forløbet:

Borgerne i Espergærde har rigtig længe ønsket sig, at der blev etableret cykelsti på Mørdrupvej, især på strækningen fra Kystbanen til Strandvejen. Det vil skabe langt større tryghed, når vi og vores børn tager på stranden om sommeren, at vi kan cykle på en cykelsti. Og Mørdrupvej mangler jo cykelsti på vejen ned mod Strandvejen.

Der har været mange borgerreaktioner: Især har Espergærde Byforening og den tidligere aktive Borgergruppe til Udvikling af Espergærde fremsat ønsker på borgernes vegne.

Derfor var det en overraskelse, at Nordsjællands Park og Vej, NSPV, midt i juni måned gik i gang med at renovere fortorvet langs Mørdrupvej fra Gammel Skovvej og mod Strandvejen. Med en renovering må man jo se i øjnene, at det i bedste fald ville være spild af gode ressourcer og i værste fald vil tage rigtig mange år, før der ville blive taget hul på et egentligt cykelprojekt.

En god snak med NSPVs medarbejder på stedet og en straks-henvendelse til kommunens Center for By, Land og Vand – altså dem der tager sig af vejene i samarbejde NSPV – gav resultat.

Frederik Hansen fra Center for By, Land og Vand “ville se, hvad han kunne gøre”.

Park & Vej var netop startet på at udskifte fliserne på fortorvet fra Gammel Skovvej. Det ville ganske vist være nemmere at lægge asfalt på. Men en cykelsti vil kræve et bredere område til fortorv/cykelsti. Så kantstenen skulle flyttes. Og det ville samlet koste mere.

Heldigvis lykkedes det for Frederik Hansen at få flyttet rundt på budgetterne. Kantstenen er flyttet på det første stykke. Og en cykelsti er på vej det første stykke.

Man kan naturligvis vælge at undre sig over, at borgerønsker, der er fremført med en del vægt, ikke siver igennem til den del af kommunens forvaltning, som skal udføre arbejdet. Og at kun en direkte målrettet indsats med kontakt til de rette personer synes at give resultat.

Men man kan også bare glæde sig over, at der nu er taget hul på den cykelsti, som mange borgere i Espergærde længe har ønsket sig, siger Keld Olsen.

Artiklen sidst ændret: 22. juli 2019 12:48

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har du spillet padel-tennis?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu