Roulettes er dukketeater om en ung dreng, der møder en ældre mand. Man kan opleve forestillingen pa° lørdag i Helsingborg og flere andre steder i løbet af ugen. Blandt andet pa° Plejehjemmet Strandhøj i Espergærde.

Af Josephine Vedel

På Passage festival 2019 kan man opleve det sjove, det skæve og det alvorlige

Jobo bilcenter, 374274, 1724821, 20000 visninger logo/side

Få overblik over en af Nordeuropas største gadeteaterfestivaler, der sætter gang i Helsingørs og Helsingborgs gader de næste otte dage.

PASSAGE: I morgen starter årets Passage festival, og i Helsingør Dagblad vil der dagligt blive bragt anmeldelser, interview og reportager fra de utallige forestillinger og performances, som Helsingørs gader og omegn vil blive fyldt med. Løbende vi vil også lægge anmeldelser på hjemmesiden, også ting, der ikke er plads til her i avisen, så følg godt med.

Festivalen begynder i Helsingborg, passerer Ålsgårde og Espergærde, kommer omkring Vapnagaard og Nøjsomhed og ender i Helsingørs gader og herlige gemmesteder.

Her kan du få overblik over den næste uges liv og glade dage:

1. Helsingborg/Pixlapiren

I weekenden, hvor solen kommer til at skinne fra en skyfri himmel, lægger Passage festival stærkt fra start på Pixlapiren, som er en ny lokation ved havnefronten.

Her vil der være fokus på børneteater på tre opstillede scener. Samtidig vil der være mulighed for at opleve cross­fit, skate, street food og meget andet.

2. Udenfor Helsingør

Fra tirsdag går det løs på Plejehjemmet Strandhøj i Espergærde og Falkenberg Plejehjem i Ålsgårde. Her forenes børn og ældre på plejehjem for at se gadeteater.

På Plejehjemmet Strandhøj vil Helsingørs borgmester Benedikte Kiær være med til at sætte gang i festivalen. Her kan man med egne øjne opleve, at kultur kan samle borgere i alle aldre, når opsigtvækkende – og heldigvis søde og kælne – drager indtager plejehjemmet med forestillingen ‘Traps’.

På onsdag er der traditionen tro gang i boligområderne i Helsingørs udkant: I Helsingørs Nordvestkvarter, i Nøjsomhed og på Vapna­gaard, hvor blandt andet klovnen Raphäel fejrer sin fødselsdag i en skøn forening af madboder og socialt samvær.

Og faktisk er der en lille overraskelse, for selvom festivalen flytter videre til Helsingørs gader fra torsdag, vil man fredag aften kunne opleve Black Market på hjørnet af Kingosvej og Blichervej. Og ja, det er ved købmandsbutikken!

3. Så går det løs i Helsingør

Egentlig er det fra torsdag, at det går løs med festival i Helsingør, men allerede onsdag aften er der premiere på La Vita Nuova af den verdensberømte og anerkendte kunstner Romeo Castellucci. Det bliver en oplevelse i storslåede omgivelser i Værftshallerne, hvor ikke mindre end 70 lysstofrør og 30 brugte biler indtager de godt 3000 m2 til bliver sat i værk til den sanselige og bevægende forestilling, der har danmarkspremiere. Forestillingen kan også opleves torsdag og fredag.

Og ellers bliver resten af byen indtaget fra torsdag til lørdag. Her er børnevenlige forestillinger på Kongekajen, og seriøse forestillinger som ‘Flugt på Gummistranden’, ‘De Ukendtes Jord’ på Sommariva og ‘Capital WOMEN’ på Axeltorv. Og så er der alt det imellem.

Festivalens ny element ‘Speak’ vil finde sted på flere af Helsingørs frisørsaloner, hvor der er mulighed for at udfordre sit syn på verden, når filosoffen Guillaume Pao­li og aktivisten America Vera Zavala diskuterer kultur, populisme og alt muligt andet.

Der kommer til at ske uendelig meget. Man kan holde sig orienteret i programmet på passagefestival.nu og følge med hver dag, når vi guider og fortæller om de mest interessante begivenheder.

Artiklen sidst ændret: 26. juli 2019 10:28

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Divino 372881 1756411 15-20.000 win juni 19/20

Job i Nordsjælland

Frøsø april 19/20 , 15-20.000 win win 1752468
Restaurant Helsingør Golf, maj 19/20, 10-15000 win 1752529, skift 5/11
Nyrup hus center for job 1755113, 15.000-20.000 win maj 19/20
Sørensen Byg. 501385 ordre 1757541 15.000 win juni 19/20
Bruuns rengøring 25.000 april 17 og 1 år frem win win 1722013

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu