Pixlapiren – det kulturelle centrum i Helsingborg


Af Helsingør Dagblad

Passage Festival kommer stærkt fra start ved havnefronten, hvor Pixlapiren danner rammen for weekendens gadeteater – og en masse andre oplevelser.

Passage Festival: Pixlapiren i Helsingborg danner rammen for den første del af Passage Festival. En lille kilometer fra færgen dækker området over et stykke af havnefronten, som er blevet omdannet til et kulturelt centrum i Helsingborg.

Dunkers Kulturhus, som er Helsingør Teaters svenske medarrangør af Passage Festival, er gået sammen med en række andre initiativer, så i weekenden bliver kajen ikke alene et samlingssted for gadeteater, men også legeplads for konkurrencer i crossfit, skate og wakeboarding.

Allerede ved indgangen bemærker man, at det ikke er en sædvanlig havnefront, for farvestrålende skulpturer og en orange træand med lilla hoved i kæmpestørrelse byder velkommen. Det er kunstneren Tim Timmy, der har lavet den og andre ting på Pixlapiren, som byder unge, lokale kunstnere velkommen til at eksperimentere. Inde på Pixlapiren står endnu en and, man kan klatre op i.

”Et kreativt space”, kalder projektkoordinator Jakob Olofsson på Dunkers Kulturhus det.

Når Passage Festival går i gang, vil der være forskellige scener, så publikum kan gå rundt i området, se sig omkring og opleve en masse forskellige forestillinger, forklarer Jakob Olofsson fortsætter:

”Ude på molen vil Les Butors spille, fordi det kræver meget plads”, siger han om forestillingen, som har sit udgangspunkt i et 350 kilo tungt jernstativ, der med sine syv meter fylder lidt i landskabet.

Kultur for alle

Når man har passeret den store and og kommer ind på Pixlapiren møder man også en byhave. Her kan man plante sine egen grønsager eller blomster i de multifarvede højbede. Her er det planen, at man kan slå sig løs på i den interaktive legeplads Monster Colors.

Det er første gang, at Passage Festival er placeret på Pixlapiren, men stedet et blevet en del af det kulturelle Helsingborg, forklarer Olufsson.

”Det er en oplevelse i sig selv at se på den streetart, der dækker finerpladerne, der agerer mure rundt om Pixlapiren, og det er blevet et festivalområde, fordi der er stor frihed til at bruge området, som man vil”.

Førhen har Passage Festival været i Stadsparken i Helsingborg, men i år har man valgt at slå det sammen til et større begivenhed, så der er noget at opleve for alle aldre og interesser.

”Der vil være fuldt hus med gadeteater, musik og sportsaktiviteter. Passage er gadetetater, og det har vi flettet sammen med alt det andet, så det bliver en weekend for alle”, siger han.

To highlights, du ikke må glip af på Pixlapiren

Begge forestillinger er sjove, underholdende og får publikum ud af deres comfortzone, lover Jakob Oluffsson.

To Hovedløse Mænd: Uden nogen scene men blandt publikum render to hovedløse mænd rundt. Det er videreudvikling af kompagniet Paradisos tidligere forestilling, hvor alle medvirkende i stedet for et ansigt, havde en ballon. De er på stylter og improviserer. Spiller i Kullagatan.

Lørdag kl. 12.00.

Donna med Dogs: Der er to udklædte kvinder eller det vil sige; der er en kvinde, der lufter sin hund, som altså er en dame. Man skal være forberedt på det en af de mere gakkede performances, for hunden er meget social og nysgerrig efter at vide alt, hvad der sker omkring den på gaden, og kvinden har svært ved at styre den.

Søndag kl. 11.00

Artiklen sidst ændret: 29. juli 2019 11:59

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Gør du mere ud af at støtte lokalt i disse corona-tider?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018