Thomas "TK" Kristensen er blevet enig med FC Helsingør om en etårig aftale. Foto: Andreas Mayerhofer

Af Andreas Mayerhofer

FC Helsingør henter ny “TK”

Den tidligere FC København-profil og landsholdsspiller Thomas “TK” Kristensen har lavet en etårig aftale med FC Helsingør.

FODBOLD: For et par uger siden sagde FC Helsingør farvel til Christian “TK” Køhler, men nu er der allerede en ny “TK” i klubben. Den tidligere Superliga-profil for FC Nordsjælland og FC København Thomas “TK” Kristensen har skrevet under på en kontrakt med den helsingoranske 2. divisionsklub for den kommende sæson.

– Projektet i FC Helsingør tiltalte mig. Det er en klub, der skal fremad igen efter to nedrykninger i træk, og det vil jeg gerne være med til. Det er en god trup og forholdene på det nye stadion er i meget høj klasse, så der er i hvert fald rammer til at gøre det godt, siger den nye “TK”.

På tide at komme hjem

I karrierens unge år spillede han 2. division med Lyngby, men siden er det gået over stok og sten med ophold i førnævnte Superliga-klubber og de seneste fem år i hollandske Den Haag og senest australske Brisbane.

– Det var tid til at komme hjem. Min kone fik et drømmejob her i Danmark, og nu har hun fulgt mig i mange år, så jeg synes, det var fair nok at tage hjem med hende nu, selvom jeg godt kunne se mig selv i Australien et år eller to mere. Vi har hele tiden vidst, at vi ville hjem til Danmark på et tidspunkt, og vores børen er 7 og 10 år nu, og de var næsten mere australske end danske til sidst, og derfor passede det godt at komme hjem nu, fortæller Thomas Kristensen.

Der står efterhånden 36 år på dåbsattesten, men defensivspilleren har stadig mod på fodbold, og han føler også, at han klan byde ind med noget på et ambitiøst 2. divisionshold i Helsingør.

– Jeg har i hvert fald noget erfaring med mig i bagagen, som jeg forhåbentlig kan give videre til de unge spillere, vi har i truppen. Der et godt mix af talent og rutine i FC Helsingør, og hvis jeg kan være en spiller, som andre kan læne sig opad på og uden for banen, så gør jeg gerne det. Jeg glæder mig meget til opgaven i FCH, siger Thomas Kristensen.

Han er med aftalen i spil til kampen på lørdag, hvor FC Helsingør i første runde af turneringen møder Skovshoved, og derfra venter et år, hvor pilen skal pege op mod 1. division.

– Vi skal spille med om oprykningen, og det er der både setup og spillermateriale til. Vi skal ikke frygte nogen, men vi skal bestemt heller ikke tro, at sejrene kommer af sig selv, for der er nok mange af de andre hold, der gerne vil have os ned med nakken, og det skal vi kunne håndtere, lyder det fra Thomas Kristensen.

Snakket med lillebror

Hans lillebror, Kasper, var i et par sæsoner profil på FC Helsingørs midtbane, og inden han skiftede til AB, blev han også anfører i klubben.

– Vi har selvfølgelig talt sammen om FC Helsingør, og han har fortalt om sit syn på klubben og så videre. Det er da meget sjovt, at jeg nu skal træde i hans fodspor, konstaterer den nyeste FCH-tilgang.

Morten Eskesen har haft “TK” med til træning nogle uger, og det har overbevist den nye cheftræner om, at samarbejdet skulle fortsætte.

– Det er en spiller med et højt niveau, og “TK” har en masse erfaring, som vi kan bruge her i klubben, hvor vi er ved at skabe en ny kultur. Thomas er 36 år, men det er altid ham, der løber forrest, og han er et professionelt forbillede for vores yngre spillere. De kan kigge på ham og se, hvad der skal til for at spille på højt niveau, og det er vigtigt at have den slags spillere i truppen. Jeg synes, det er et scoop, at vi har fået fat i “TK”, slår træneren fast.

I topform

Det er tre måneder siden, at Thomas Kristensen sidst har spillet en betydende kamp, men det bekymrer ikke i trænerteamet.

– Fysisk er han i top 3 konditionelt i truppen, hvis han ikke er øverst, så der mangler ingen ting. Han skal selvfølgelig lige i kampform, men det betyder bare, at han kan lægge endnu et par procent på noget, der i forvejen er godt, så det er ikke så tosset, understreger Morten Eskesen.

Thomas “TK” Kristensen spillede i seks år i FC København fra 2008. I samme periode fik han syv landskampe under Morten Olsen. Nu er det tid til at træne under en ny Morten.

Artiklen sidst ændret: 1. august 2019 11:13

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Er det rimeligt at tilbyde beboerne i Nøjsomhed/Sydvej op til 40.000 kroner for at acceptere opsigelser af deres lejemål?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu