Passage: Dansende hår er hylende morsomt


Af Helsingør Dagblad

Det var især kvinderne, der morede sig til ”Hairy Tales”, som sætter fokus på hårets betydning.

Anmeldelse: Danskere elsker at gøre grin med svenskere. Men de kan altså noget, vi ikke kan. Det må man erkende efter fredagens aftenforestilling i Toldkammergården, hvor den feministiske punkcirkusgruppe M.P.A.C optrådte med ”Hairy Tales”.

Forestillingen var morsom, men tog fat på et alvorligt emne, nemlig betydningen af kropsbehåring. Den var absurd, til tider skingrende skør og vanvittig, og det var en helt igennem rigtig måde at tage fat på emnet, der ellers godt kan komme til at emme en tand for meget af seriøsitet og alvorlige rødstrømpeminer. Det var forløsende og ikke mindst hylende morsomt.

”Five, sex, seven, HAIR!”, indledte de i et energisk tempo. Derfra gik forestillingen hånd i hånd med korte sekvenser af nycirkus-tricks, vilde behårede kostumer og akrobatik på højt plan.

Hår, hår og mere hår

”Hairy Tales” handler om hår; både det, der helst skal skjules bag bikinien, under armene og på benene, og det lange feminine hår på hovedet som man gerne må se.

Som tvillingerne, der på næsten siamesisk vis hang sammen i en tyk fletning og opførte sig som artige cheerleaders, indtil de mistede al deres kraft som en anden Samson, da håret blev klippet af. Fortumlet og svage blev de slæbt bort af to chewbaccaer. Heldigvis var det et eventyr, og de genfandt deres kræfter, endda i fornyet og meget kraftigere form, og de rejste sig på ny med en penisattrap i flettet hår.

Publikum morede sig, særligt kvinderne, et par mænd sad og så måbende ud, men tre behårede kjoler pludselig udgjorde, hvad jeg først troede var et hjerte, men ved nærmere eftertanke nok var en vagina. Forestillingen illustrerer, at man sagtens kan gå humoristisk til alvorlige problemstillinger, måske det endda er mere effektfyldt end hvis det var omvendt.

”Hairly Tales” var lige så absurd en oplevelse som den lyder, og det er ment på det allerbedste måde. Det er et eventyr om ikke blot hårets kraft, men om at turde at være en grim kvinde.

Artiklen sidst ændret: 5. august 2019 11:15

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Gør du mere ud af at støtte lokalt i disse corona-tider?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018