Douglas Ferreira fik FC Helsingørs eneste reelle chance. Den brændte han meget symptomatisk på en skidt indsats. Foto: Claus Birch

Af Andreas Mayerhofer

FC Helsingør er færdige i pokalen

Med en udesejr på hjemmebane sikrede AB sig videre avancement i pokalen på bekostning af tandløse FC Helsingør.

FC Helsingør – AB 0-2 (0-0)

0-1 Seejou King (55.)

0-2 Albert Nørager (61.)

Tilskuere: 427

FODBOLD, POKAL: Da det nye stadion endnu ikke står klar, var tirsdagen pokalkamp mod AB flyttet til akademikernes hjemmebane i Gladsaxe. Det udnyttede ”udeholdet” til at komme videre i pokalen med en 2-0-sejr, der var ganske fortjent, fordi FC Helsingør slet ikke formåede at skabe de chancer, der skal til at vinde sådan en pokalkamp.

Det må give nogle panderynker i hos helsingoranernes sportslige ledelse.

Få chancer

AB forsøgte med et tidligt pres, men kunne ikke komme til nogle chancer i indledningen, og FC Helsingør var første hold til at have bud efter netmaskerne, da Ricki Olsen efter godt 10 minutter sparkede et frispark lige forbi.

Det var generelt meget lidt, der skete i felterne, og generelt var fodbolden på ganske jævnt niveau. Først efter en halv time kom næste chance. Her var det Douglas, der med brystet lagde bolden ned til angrebsmakkeren Lucas Lodberg, men afslutningen endte i sidenettet.

Mere skete der ikke før pausen.

Den defensive organisation hos FC Helsingør var som vanligt fornuftig det meste af kampen med Hans Christian “Kritte” Bonnesen som det store lyspunkt. Det er fortsat i den anden ende, det kniber. Mod AB blev der skabt meget lidt. Angriberne kan ikke skabe noget selv, og de får ikke meget hjælp bag fra. Kreativiteten er svær at få øje på, og endeløse bolde ind i feltet uden adresse gav ikke AB-forsvaret mange problemer.

Drømmemål fra AB

10 minutter inde i anden halvleg kom der hul på målscoringen – på smukkeste vis afsluttede AB-profilen Seejou King sit eget kontraløb af med at hamre bolden op i målhjørnet fra cirka 30 meters afstand.

Så var FC Helsingør tvunget frem, og det gav plads i egen bagkæde, hvor AB fem minutter efter første mål udnyttede en overtalssituation. Frederik Bay så ikke godt ud, da han alt for let blev snøret af Albert Nørager, der efterfølgende let kunne sende bolden henover Mikkel Bruhn i målet.

20 minutter før tid fik FC Helsingør en gylden mulighed for at komme tilbage i kampen, da Daniel Norouzi fik sendt bolden Douglas Ferreira helt fri, men brasilianeren leverede en elendig afslutning, der passede fint til angriberens præstation.

Han virker blottet for målinstinkt og selvtillid.

FC Helsingør havde bolden konstant i det sidste kvarter, men formåede ikke at bruge den til noget, og derfor er pokalturneringen allerede et afsluttet kapitel for FC Helsingør, inden det blev rigtigt sjovt.

FC Helsingør (4-4-2): Mikkel Bruhn – Ricki Olsen, Jonas Henriksen (58. Nicolai Hansen), Hans Christian ”Kritte” Frederik Bay – Daniel Norouzi, Frederik Christensen, Emil Erbas (72. Nicolas Willumsen), Matheus Leiria – Lucas Lodberg (66. Lucas Haren), Douglas Ferreira.

Advarsler: FCH: Frederik Christensen (35.), Daniel Norouzi (77.), AB: Emil Jensen (27.), Philip Oslev (50.), Tobias Noer (83.)

Artiklen sidst ændret: 7. august 2019 15:17

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Er det rimeligt at tilbyde beboerne i Nøjsomhed/Sydvej op til 40.000 kroner for at acceptere opsigelser af deres lejemål?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu