Daniel Norouzi er en af de spillere, som har gjort FC Helsingørs trup så stærk, at træneren for lørdagens modstander kalder nedrykkerne for oprykningsfavorit. Foto: Claus Birch

Af Andreas Mayerhofer

2. divisions yderpunkter mødes på Frederiksberg

Amatørerne fra FA 2000 glæder sig til mødet med profferne fra FC Helsingør, men Frederiksberg-holdet må undvære topscoreren, som først kommer hjem fra ferie lørdag.

FODBOLD: Mange trænere i 2. division vil formentlig bruge historien om David mod Goliat, når de skal beskrive et forestående møde med nedrykkerne fra FC Helsingør.

Lørdag er det oprykkerne fra FA 2000, der tager imod Morten Eskesens tropper, og det bliver en ordentlig mundfuld, forventer Frederiksberg-alliancens træner, Jesper Pedersen.

– Det er jo de to yderpunkter i vores division, der mødes, hvis du ser på de to klubber. FC Helsingør kommer med et meget større setup, end vi er i nærheden af. De har mange spillere, som kan gøre sig på højere niveau end 2. division, og de træner formiddag stort set hver dag. Vi er 100 procent amatører, og vi har ikke vores absolutte topscorer med fra sidste sæson, Sebastian Jacobsen, fordi han først kommer hjem på ferie i løbet af lørdagen. Bare for at give et billede på forskellen, siger træneren.

Spiller friskt

At der på papiret er langt mellem oprykker og nedrykker betyder ikke, at der bliver “parkeret en bus” foran Frederiksberg-målet.

– Vi kommer til at spille friskt til, som vi har haft succes med før. Det kommer vi nok til at skulle betale nogle lærepenge for i den kommende sæson, men vi har et godt fundament at arbejde ud fra, og vi kan forhåbentlig drille FC Helsingør. Det er selvfølgelig ikke den klub, vi skal måle os med, for jeg forventer, at FC Helsingør ender i toppen. De er i hvert fald blandt favoritterne til det, siger Jesper Pedersen.

Det er første gang at FA 2000, der er en snart 20 år gammel alliance mellem Frederiksberg-klubberne B 1972, Boldklubben Dalgas og Frederiksberg Kammeraternes Idræts Forening, er en del af divisionssystemet i dansk fodbold.

Stor udfordring

Hele klubben glæder sig over den nye position i dansk fodbold, men der er også tale om en stor udfordring, hvor dagene med flere sejre end nederlag meget vel kan være på pause.

– Jeg kan da mærke på spillerne, at de synes, det er fedt at være i 2. division. Så må vi se, hvordan reaktionen bliver, når nederlagene kommer, for dem er jeg ret sikker på, vi vil se nogle flere af det kommende år, end vi har været vant til i Danmarksserien. Jeg tror på, at det bliver håndteret fint, for vi er en sammentømret enhed, der kæmper godt sammen. Derfor kan jeg heller ikke som sådan udpege profiler. Det er holdet og ånden, der er vores bedste våben, siger Jesper Pedersen.

FCH er favorit

I første runde fik hans mandskab 2-2 mod Frem, hvilket formentlig har fået en del øjenbryn til at løfte sig hos dem, som følger 2. division.

– Det var en god start for os, men hvis ret skal være ret, hvis der skulle have været en vinder, så skulle det have været Frem. Vi kom dog frem til chancer, og derfor var det heller ikke helt ufortjent at vi fik point. Det bliver nok ikke nemmere i næste runde, lyder det fra FA 2000-træneren.

– FC Helsingør har utroligt mange dygtige spillere på alle pladser. De har holdt fast på mange spillere fra tiden i 1. division. Der er sagt farvel til flere spillere, men der er også kommet flere ind med høj kvalitet og erfaring fra højere niveau. Det er en virkelig stærk trup, og FC Helsingør er indiskutabelt den største favorit til oprykning. Vi får formentlig hænderne fulde, men det bliver sjovt, siger Jesper Pedersen.

FA 2000 tager imod FC Helsingør klokken 13.45 lørdag eftermiddag.

Artiklen sidst ændret: 9. august 2019 13:19

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Ser du overvægt som et samfundsproblem?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu