Af Tine Zedeler

Flynderupgårds Venner blev fejret i laden

AH modegarn  maj 19/20, 25-30000 win 1753379, skift maj, juni, aug

Flynderupsgårds Venner første 25 år blev fredag fejret med sildemadder, hjemmelavet kringle og taler. Der var også lejlighed til at lufte de visioner der er om at udvikle Flynderupgård i takt med tiden.

ESPERGÆRDE: Mellem 45 og 50 frivillige fra Flynderupgårds venneforening deltog i 25 års jubilæumsarrangementet fredag eftermiddag i laden, hvor menuen stod på fedte- og sildemadder, øl, vin, kaffe og hjemmebagt kringle.

Der blev også holdt taler. Én af talerne var venneforeningens formand Maria Dalsgaard, som er aktiv i venneforeningen på 22 år.

– Flynderupgård har altid været et dejligt sted, et åndehul i en ellers så travl verden. Gården ligger bynært, men alligevel hersker her en dejlig ro og fred. Med 25 år i bakspejlet må vi også kigge fremad og gøre status. Nåede vi det vi ville, blev visionerne indfriet. Nok ikke helt. Flynderupgård er underlagt en politisk virkelighed, og det er vi som støtteforening også.

-Midlerne er mindre end vi kunne ønske os, og der er ingen tvivl om at, at Flynderupgård og museerne til stadighed kæmper en kamp om de tilgængelige midler, og vi står igen i lidt af et vadested med økonomiske udfordringer, konstaterede Maria Dalsgaard.

Udvikling er vigtigt

Også formanden for det nedsatte visionsudvalg Julian Isherwood havde forberedt en tale, hvor han kom ind på nødvendigheden af at udvikle Flynderupgård.

-Efter min mening er det bydende nødvendigt, hvis Flynderupgård skal bestå, at vi udvikler den centrale del af stedet her, hjertet, museet. Det kan være, at vi skal flytte rundt på tingene, så pladsen bruges mere fornuftigt. Så udstillingerne kan udvikle sig, og i sig selv være der trækplaster, som Flynderupgård fortjener.

-Hvis jeg siger Nivågård til jer, jamen så ved alle, hvad det er. Siger jeg Esrum Kloster, så ved man præcis, hvad det er. Det er måske ikke helt det samme, hvis jeg siger Flynderupgård til en forbipasserende på Strøget. Og det er der ingen grund til, at vi ikke skal udvikle stedet til at være, samtidig med, at det er et egnshistorisk sted at være stolte af og et center for lokalbefolkningen, nævnte Julian Isherwood.

Spændene arbejde

Hvis man spørger museumschef Maibritt Bager, som også er med inde over arbejdet med at udvikle Flynderupgård, er det en god ide at tænke nye tanker.

-Det er et meget spændende arbejde, der er sat i gang, hvor vi arbejder på at udvikle Flynderupgård til glæde for endnu flere mennesker. Vi skal også tale til det moderne menneske samtidig med at vi fortsat har fokus på de håndværksmæssige traditioner, nævnte Maibritt Bager. Hun fortæller, at visionsudvalget af samme årdag er bredt sammensat, alders- og interessemæssigt og også blandt andre har repræsentanter for børnefamilierne.

Dagens taler blev afrundet med fællessang til tonerne af “Jeg en gård mig bygge vil”.

Bagefter var der spisning og hygge. Der var også mulighed for at se billeder fra Flynderupgårds mange arrangementer og læse lidt om historien bag Flynderupgård, som blev opkøbt af Helsingør Kommune i 1978., som indrettede gården som egnshistorisk museum.

Artiklen sidst ændret: 9. august 2019 17:23

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Snevig april 19/20 15-20000 win win 1751730, skift 8/8

Job i Nordsjælland

Rasmus Ebbe 388428, 25.000 win win 19/4 18-april 19. 15-20.000 1/4 ’19 1 år frem 1752372
Forsyning 375744, 1758728 15-20.000 win juli 19/20
Kim Stege VVS 501235, 1753333, Winwin aftale 1 aug19/20
Malerfirmaet Nordkysten april 19/20 15-20.000 win win 1752452
Murer Mads Jessen Jensen april 19/20 20-25.000 win 1752360

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu