FC Helsingør kiksede på Frederiksberg


Af Andreas Mayerhofer

Debutanten Jeppe Kjær og de øverige FCH'ere brændte et hav af chancer, og derfor måtte de lørdag eftermiddag nøjes med 1-1 mod oprykkerne fra FA 2000. Foto: Claus Birch

Trods et hav af chancer måtte nedrykkerne fra FC Helsingør nøjes med 1-1 mod oprykkerne fra FA 2000. Debutanten Elijah Just stod for den sene FH-udligning.

FA 2000 – FC Helsingør 1-1 (1-0)

1-0 Matin Al-Atlassi (19.)

1-1 Elijah Just (88.)

Tilskuere: 574

Fodboldmæssigt blev det ikke nogen stor oplevelse for de rejsende fans. De blev godt nok vidner til en masse store chancer, men udnyttelsesprocenten var alt, alt for dårlig. Det kostede to point. Og det var få minutter fra at blive tre.

Bagud trods mange chancer

Inden der var gået et minut kom Anders Holst igennem i venstre side af feltet, men tværpasningen endte i favnen på FA 2000’s keeper, Jonas Elkjær. FCH var fra begyndelsen altdominerende på bolden, og det kom tæt på, da Lucas Haren lagde en bold på tværs tæt under mål, men der manglede en fod inde foran til at presse den ind. Det var i ottende minut. I niende minut kom det endnu tættere på. Her var der en fod – eller rettere to – men Nicolas Mortensen kunne ikke få helt styr på bentøjet, og han kiksede afslutningen.

FA 2000 ville dog ikke give sig uden kamp, og hjemmeholdet kom til et par gode muligheder. Matin Al-Atlassi afsluttede nede i hjørnet, men Christoffer Petersen leverede en fin fodparade. Den chance blev veklset i den anden ende, hvor debutanten Jeppe Kjær forsøgte sig med et lob, men der var hverken præcision eller kraft nok på afslutningen til, at den gik i mål.

Kjær fik en endnu større chance minuttet senere, da han samlede en nedfaldsbold op efter hjørnespark, men fra straffesparkspletten tordnede han bolden over.

Der manglede i hvert fald ikke chancer i det livlige opgør, og Christoffer Petersen ville fortsat lege med. Det blev til en kæmpe chance efter 17 minutter, da bolden blev sendt mod netmaskerne, men den var læst af Nikolaj Hansen, der på selve målstregen clearede bolden.

Det lykkedes ikke minuttet senere, da Matin Al-Atlassi igen var på færre, og denne gang svigtede han ikke. Med en fin afslutning sendte han bolden ind bag FCH-keeperen.

At der kun var scoret et mål midt i første halvleg var alene et udtryk for uskarphed. Frederik Bay bød sig også til i modstanderfeltet, da backen i en god bande med Jeppe Kjær kom helt fri, men Jonas Elkjær leverede en god redning, hvilket han også gjorde på det efterfølgende hjørnespark med en refleksredning på stregen.

Flere chancer – ingen mål

Der kom en pausen i chancebølgerne frem mod pausen, hvor det fortsat var FCH på bolden, men de kreative indslag ebbede ud. Anders Holst forsøgte sig med et fint forsøg efter en go solotur, men afslutningen blev rettet lige uden om målstolpen. Det blev indledningen til en periode med flere minutter, hvor FCH-specialiteten brændte chancer blev udfoldet. Thomas Kristensen fik frit skud fra kanten af feltet og sparkede over, mens Anders Holst ikke fik ordenligt træf på bolden på et ellers helt frit hovedstød i det lille felt.

At FCH var bagud ved pausen var nærmest bizart, men særdeles selvforskyldt.

FC Helsingør var igen mest på bolden efter pausen, og efter optræk til et par gode chancer fik Jeppe Kjær endnu en mulighed, da Lucas Haren leverede et perfekt cut back dybt inde i feltet, men en elendig afslutning fløj langt over mål.

Efter en time var det meget, meget tæt på, da Anders Holst med et godt vip fandt en hel fri Nicolas Mortensen, der fik foden på, men efter kontakt med trekant-sammenføjningen røg bolden tilbage i spil. Ganske synd, men det hjælper ikke meget i fodbold, og der burde alt andet lige have været mål.

Debutantmål

Som kampen skred frem, og FC Helsingør burde være fysisk overlegne døde kampen hen. Gæsterne havde hverken farten eller teknikken til at åbne det ekstremt defensive FA 2000-mandskab. Og tiden tikkede langsomt ud for nedrykkerne.

10 minutter før tid fik Nicolas Mortensen endnu en enorm chance, da han efter hjørnespark inde i det lille felt fik en bold serveret lige i panden. At angriberen headede den forbi er et perfekt billede på den uskarphed, der præger FCH-offensiven.

Der skulle et debutantmål til at få FC Helsingør på tavlen. Det var indskiftede Elijah Just, der reddede lidt af æren, da han dukkede op ved bageste stolpe og headede udligningen ind.

FCH skyndte sig tilbage til midterlinjen for at jagte et sejrsmål, men det var for sent, og oprykkerne fra Frederiksberg kun fem minutter senere juble over et overraskende point mod nedrykkerne fra Nordsjælland.

FC Helsingør (4-4-2): Christoffer Petersen – Ricki Olsen (73. Dalton Wilkins), Jonas Henriksen, Nikolaj Hansen, Frederik Bay (84. Douglas Ferreira) – Lucas Haren, Thomas “TK” Kristensen, Frederik Christensen (73. Elijah Just), Anders Holst – Jeppe Kjær, Nicolas Mortensen.

Advarsler: FA 2000: Michael Jonsson (48.), Lucas Simonsen (79.), Jonas Elkjær (87.). FCH: Lucas Haren (57.), Nikolaj Hansen (72.)

Artiklen sidst ændret: 12. august 2019 15:40

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018