Af Tine Zedeler

Kronborg Cup i sol og regn

De omkring 7000 børn og voksne som i weekenden deltager i fodboldstævnet Kronborg Cup fik både sol, skyer og regn på første bolddag. På boldbanerne ved Snekkersten Idrætsanlæg blev kampene midlertidigt aflyst, da tordenvejr ledsaget af et kraftigt regnvejr brød ud først på eftermiddagen.

SNEKKERSTEN: Det ustadig vejr skabte ud på eftermiddagen ophold i kampene, men ellers gik alt som planlagt, da Kronborg Cup gik i luften med de første kampe lørdag morgen.

– Der skal lyde et tordenbrag, inden vi stopper kampen. Lad os bare håbe, at det er en byge. Men vi har taget højde for, at vejret er ustabilt, fortalte Jan Henriksen fra Snekkersten Idrætsforenings fodboldafdeling, som er én af de mange frivillige, der hjælper til med at afvikle stævnet.

To minutter efter begyndte det at brage løs, og det skabte trængsel indendøre .

– Det er første gang, vi har måtte stoppe fodboldkampene i Snekkersten på grund af tordenvejr, men det er sket før nogle af de andre steder i kommunen. Så håber vi bare på, det kun er kortvarigt. Ellers må vi bare spille lidt kortere kampe i morgen. Det er ikke noget, der får os til at aflyse stævnet, fortæller Frank Jensen fra Snekkersten IF Fodbold, som sidder med i styregruppen for Kronborg Cup.

Nul slik og sodavand

I år er det 12 år i træk, der afvikles Kronborg Cup i Helsingør. Der deltager omkring 3000 børn og unge fordelt på 550 hold.

I Snekkersten blev der lørdag afviklet kampe for 60 hold fordelt på fire rækker.

Der var ikke kun aktivitet på banerne. Det var der også i kantinen i Snekkersten-hallen.

-Det er vildt stressende men samtidig også rigtig hyggeligt. Der er en god stemning. Alle er glade, fortæller Heidi Christensen, som på sjette år har meldt sig som frivillig og tager sig af logistikken i køkkenet. Og det kræver et godt overblik. Således bliver der lavet mad til omkring 900 personer om dagen.

-Der er mange, ender der skal mødes. Vi sælger rigtig mange panini, og så har vi også som nyt fået wok på menuen, som er noget, man har gode erfaringer med at sælge flere af de andre steder, fortæller Heidi Christensen.

Der bliver ikke solgt hverken slik, sodavand eller pommes frites til deltagerne i stævnet. Der er ens retningslinjer for alle.

-Det er en beslutning, kommunen har truffet. Det er ikke noget, vi får nogle klager over. De fleste af dem, der deltager har prøvet at være med før, og har vænnet sig til det. Det var kun i starten vi var lidt upopulære. Til gengæld sælger vi smoothies og kage, og vi har også frugt, fortæller Heidi Christensen.

Også udenfor på parkeringspladsen var der nok at se til. Her havde Henning Vinter sammen med andre frivillige travlt med at dirrigere trafikken. Han har været med som frivillig alle årene, der har været Kronborg Cup.

-Vi er mange tordenskjolds soldater. Der er en rigtig god stemning. Man får meget tilbage, fortæller Henning Vinter.

Artiklen sidst ændret: 12. august 2019 15:40

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Ser du overvægt som et samfundsproblem?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu